Εν συντομία…

Ο δισεκατομμυριούχος Διευθυντής Hedge Fund, Paul Tudor Jones, συγκλόνισε με τη συνέντευξη που έδωσε στο CNBC, εχθές Τετάρτη. Δήλωσε ότι το κρυπτονόμισμα Bitcoin κερδίζει τον αγώνα ενάντια στον χρυσό.

Ο Tudor Jones – του οποίου η εταιρεία έχει υπό διαχείριση σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία – τον Ιούνιο είχε ξαναβρεθεί ως καλεσμένος στην εκπομπή. Αποτελούσε έναν από τους πρώτους θεσμικούς επενδυτές, που είχε χαρακτηρίσει το Bitcoin ως αντισταθμιστικό μέσο του πληθωρισμού.

Στη χθεσινή του συνέντευξη, ο δυναμισμός των σχολίων του ενισχύθηκε. Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Το Bitcoin θα ήταν ένα εξαίσιο αντισταθμιστικό μέσο. Τα Crypto θα ήταν εξαίσια αντισταθμιστικά μέσα ενάντια στον πληθωρισμό».

Η ανταλλαγή απόψεων

Ο παρουσιαστής Andrew Ross Sorkin, προβληματισμένος από τις πρόσφατες εκρηκτικές αποδόσεις του Bitcoin, υπέβαλε στον μεγάλο επενδυτή το εξής ερώτημα: «Είναι ακόμα αντισταθμιστικό μέσο διαπραγματευόμενο σε αυτές τις τιμές;”

Η απάντηση του Tudor Jones ήταν αρκετά αισιόδοξη για την κρύπτο-αγορά. Ανέφερε πως: «Ακούστε, στο χαρτοφυλάκιό μου έχω κρυπτονομίσματα μονοψήφιων αριθμών. Στο Fund μου, έχω ένα μικρό ποσοστό. Θεωρώ ότι κινούμαστε σε έναν όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο. Σαφώς υπάρχει μια θέση για τα κρυπτονομίσματα και σαφώς κερδίζουν τον αγώνα ενάντια στον χρυσό αυτή τη στιγμή. Οπότε ναι, νομίζω ότι θα ήταν ένα εξαίσιο αντισταθμιστικό μέσο ενάντια στον πληθωρισμό. Θα ήταν η προτίμησή μου έναντι του χρυσού αυτή τη στιγμή ».

Η συνέντευξη του Ιουνίου

Στη συνέντευξη του Ιουνίου, ο Tudor Jones είχε προτείνει μια έκθεση 5% στο Bitcoin για διαφοροποίηση χαρτοφυλακίου. Είχε περιγράψει τη προσωπική του θέση ως ‘αμυντική’ και μοιράστηκε τις ανησυχίες του σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα για την εξόρυξη Bitcoin. Συγκεκριμένα σημείωσε πως αν ήταν ο ‘βασιλιάς του κόσμου’, θα έπαυε την εξόρυξη Bitcoin, μόνο λόγω των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Στη συνέχεια θα έπειθε το οικοσύστημα (τους πολίτες) να βρει έναν τρόπο να το χρησιμοποιεί, χωρίς να αυξήσει την προσφορά του.”

Γενικώς, ο Tudor Jones είναι ένα από τα πολλά στελέχη σε μεγάλες επενδυτικές εταιρείες που ενθαρρύνει τους πελάτες να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους μέσω επένδυσης σε κρυπτονομίσματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News