Επιταχύνεται ο ρυθμός ένταξης έργων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγησης, εντάσσονται προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ογδόντα οκτώ (88) έργα συνολικού ύψους 230.973.970,73 ευρώ.

Οι πράξεις αφορούν, μεταξύ άλλων, εννέα (9) έργα στον άξονα προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» συνολικού προϋπολογισμού 52,7 εκατ. ευρώ, όπως το έργο που αφορά δράσεις θωράκισης και ανάδειξης του Υμηττού, του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.), ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, είκοσι (20) έργα ύδρευσης και επεξεργασίας λυμάτων, συνολικού προϋπολογισμού 62,7 εκατ. ευρώ, όπως το έργο για την ανακατασκευή και εξυγίανση του υδρευτικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης του Δήμου Αχαρνών, ενώ τέσσερα (4) έργα συνολικού προϋπολογισμού 5,87 εκατ. ευρώ εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021».

Περιλαμβάνονται επίσης τα έργα για την ανέγερση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ και του 4ου δημοτικού σχολείου Μεγαρέων προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ, καθώς και για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Μεγανησίου, ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι εντάχθηκαν για πρώτη φορά έργα για 41 από τους 51 Δικαιούχους, οι οποίοι δεν είχαν έως τώρα εντάξεις στο Πρόγραμμα, με το συνολικό ποσό χρηματοδότησης να ανέρχεται σε 103.581.000,62 ευρώ.

Ειδικότερα, δόθηκε έμφαση στην υποστήριξη των μικρών νησιωτικών δήμων με εντάξεις 12 έργων μικρών νησιών, συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της επιχειρηματικής – τουριστικής δραστηριότητας και πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Λειψών, οι δράσεις ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Τήλου, έργα δικτύου και υποδομών ύδρευσης στους Δήμους Χάλκης, Πάτμου και Σικίνου που βοηθούν στην ορθότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων υδάτινων πόρων τους, καθώς και η ανάπτυξη της υπαίθρου και βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στον Δήμο Μεγίστης.

Τέλος, σημειώνεται η ένταξη έργων που αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση εφαρμογών smart cities για την αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και της πανδημίας, στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, προϋπολογισμού 1 και 1,5 εκατ. ευρώ αντιστοίχως, οι οποίοι επλήγησαν από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

«Συνεχίζουμε με εντατικό ρυθμό τις εντάξεις έργων στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Με στόχο όλοι οι Δήμοι της χώρας να επωφεληθούν της αναπτυξιακής δυναμικής του Προγράμματος, εντάσσουμε συνεχώς νέα έργα που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών καλύτερη, σε όποια γωνιά της Πατρίδας μας κι αν ζουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Με Λειτουργία Μετρό και Τραμ το καλοκαίρι ο Πειραιάς
Κατασκευές |

Ποια έργα μπαίνουν στις «ράγες» σε Αττική, Αθήνα και Πειραιά

Προαστιακός, ολοκλήρωση Περιφερειακής Αιγάλεω και Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας αναβαθμίζουν τη Δυτική Αττική - Γιώργος Καραγιάννης: «Προχωράμε με μεγάλα έργα υποδομών για να κάνουμε την Αθήνα, μια φιλική και βιώσιμη πόλη»

Υπουργείο Υποδομών – Υπογραφή σύμβασης για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών
Κατασκευές |

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο που αναβαθμίζεται, ενώ θα ακολουθήσουν σύντομα άλλα τέσσερα, στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία

Θετικά οικονομικά μεγέθη για την Ελλάκτωρ το 9μηνο του 2021
Green |

Κέρδη για την Ελλάκτωρ το γ' τρίμηνο, μετά από 6 τρίμηνα αρνητικών αποτελεσμάτων

Το EBITDA του ομίλου επηρεάστηκε θετικά από τη βελτίωση του κλάδου του Περιβάλλοντος, των ΑΠΕ, των Παραχωρήσεων ενώ αντίστοιχα επηρεάστηκε αρνητικά από την κάμψη των επιδόσεων του κλάδου της Κατασκευής.