Ένα νέο fund με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων ύψους έως και 1,4 δισ. στερλίνων σκοπεύει να δημιουργήσει το Λονδίνο. Η ανακοίνωση αναμένεται από τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, την ερχόμενη Τετάρτη, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης του νέου προϋπολογισμού.

Το fund υπό την ονομασία Global Britain Investment Fund θα στοχεύει κυρίως σε συγκεκριμένους τομείς όπως ο τεχνολογικός, η ηλεκτροκίνηση και η επιστημονική πρωτοπορία. Μάλιστα, η μερίδα του λέοντος, ήτοι περίπου 800 εκατ. θα δρομολογηθούν στοχευμένα στον κλάδο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Για τον ίδιο λόγο η βρετανική κυβέρνηση δρομολογεί παράλληλα και πλάνο για την προσέλκυση πολύ εξειδικευμένου και υψηλής μόρφωσης ξένου προσωπικού, ενώ σκοπεύει να τροποποιήσει και τη νομοθεσία για να διευκολύνει τις ξένες επιχειρήσεις που θα θελήσουν να εγκατασταθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Για το τελευταίο θα χρησιμοποιηθούν ως πρότυπο οι κανόνες που έχουν χώρες όπως ο Καναδάς και η Ελβετία.

«Θέλουμε να κάνουμε τη Βρετανία το καλύτερο μέρος σε όλο τον κόσμο για να ξεκινήσεις, να αναπτύξεις, να επενδύσεις στις επιχειρήσεις, για το λόγο αυτό θα υποστηρίξουμε την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο πλαίσιο και της ανάκαμψης από την πανδημία» σχολίασε, σε δηλώσεις του, ο κ. Σουνάκ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα η βρετανική κυβέρνηση φιλοξένησε πάνω από 200 διεθνείς επιχειρηματικούς ηγέτες στο πλαίσιο ενός διεθνούς επενδυτικού φόρουμ στο Λονδίνο, το οποίο περιλάμβανε ξεχωριστά και δείπνο με την Βασίλισσα και τον πρωθυπουργό Μπορίς Τζόνσον για τους πλέον… επίλεκτους από τους επιχειρηματίες που μετείχαν στο φόρουμ. Στο συγκεκριμένο δείπνο είχαν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, οι επικεφαλής της Goldman Sachs, της JPMorgan, της Barclays και της Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή