Το 5% των μη εμβολιασμένων ενηλίκων λένε ότι έχουν εγκαταλείψει τη δουλειά τους λόγω των συστάσεων για τους εμβολιασμούς , σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη από το Ίδρυμα Kaiser Family.

Αν και είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα, η τάση αυτή έρχεται να επιδεινώσει περαιτέρω το φαινόμενο της «Μεγάλης Παραίτησης» που παρατηρείται στις ΗΠΑ, με ολοένα και περισσότερους εργαζόμενους να αφήνουν τη δουλειά τους και να κάνουν στροφή στην καριέρα τους ή να ζουν με επιδόματα.

Πρόκειται για μια πρώτη καταγραφή σχετικά με το αν οι εργαζόμενοι θα παραιτηθούν πραγματικά από τις θέσεις εργασίας τους καθώς όλο και περισσότεροι εργοδότες επιβάλουν υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς.

Το ένα τέταρτο των εργαζομένων που ερωτήθηκαν από το KFF τον Οκτώβριο είπε ότι ο εργοδότης τους ζήτησε να εμβολιαστούν, από 9% τον Ιούνιο και 19% τον περασμένο μήνα.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο μια εντολή σε επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους να διασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιάζονται κατά της Covid 19 ή θα υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ για τον ιό. Η εντολή, η οποία βρίσκεται ακόμη υπό αναθεώρηση, εκτιμάται ότι θα καλύπτει περίπου τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα μόλις εφαρμοστεί.

Η έρευνα Kaiser ρώτησε μόνο εάν οι άνθρωποι έχουν ήδη παραιτηθεί λόγω απαίτησης εμβολίου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η επιλογή των εβδομαδιαιών τεστ.

Περισσότερο από το ένα τρίτο των μη εμβολιασμένων εργαζομένων δήλωσε ότι θα παραιτηθεί αντί να συμμορφωθεί με μια εντολή εμβολίου ή τεστ, δείχνει η έρευνα Kaiser, ποσοστό που εκτινάσσεται στο 72% εάν δεν προσφερθεί επιλογή για τεστ.

Αλλά επειδή η εντολή σε εθνικό επίπεδο δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί επίσημα από το Υπουργείο Εργασίας, μένει να δούμε ποιο ποσοστό εργαζομένων θα παραιτηθεί όταν καλυφθεί ένα ευρύτερο τμήμα του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ.

«Αυτή τη στιγμή μόνο το ένα τέταρτο των εργαζομένων λέει ότι ο εργοδότης τους ζήτησε να κάνουν εμβόλιο, επομένως είναι ακόμα αρκετά υποθετικό για αυτούς τους εργαζόμενους που λένε ότι θα άφηναν τις δουλειές τους», δήλωσε η Lunna Lopes, ανώτερη αναλυτής έρευνας στο Ίδρυμα Kaiser Family.

Η Kaiser εξέτασε 1.519 τυχαία επιλεγμένους Αμερικανούς ενήλικες από τις 14 έως τις 24 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας