Σε επιβεβαίωση της σύστασης αγοράς για Εθνική Τράπεζα και Eurobank και σε αναβάθμιση της σύστασής της για τις μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς σε «αγορά» (buy) προχωρά HSBC, η οποία χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες (αν και ελαφρώς χαμηλότερες από τις προβλέψεις των ίδιων τραπεζών). Επίσης, βλέπει δυνατότητα για ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας και επισημαίνει ότι η αξία τους ακόμη δεν αντανακλά τα θετικά αυτά δεδομένα.

«Πιστεύουμε ότι τα έμμεσα οφέλη της ανάπτυξης και των υποστηρικτικών συνθηκών στην αγορά για την ποιότητα του ενεργητικού θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή ανάκαμψη της κερδοφορίας και αναβαθμίζουμε τις προβλέψεις ROTE κατά 40 μονάδες βάσης στο 8%. Οι υψηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη και την κεφαλαιακή βάση οδηγούν σε υψηλότερες τιμές – στόχους κατά 18% κατά μέσο όρο» αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η HSBC.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές της βρετανικής επενδυτικής τράπεζας οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών εξακολουθούν να παρουσιάζουν ελκυστικές αποτιμήσεις αφού είναι σε discount 45% σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στην περιοχή ΕΕΜΕΑ και σε discount 40% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, παρά τα παρόμοια επίπεδα ROTE.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις