Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, αποτυπώνοντας την ικανοποίηση των αγορών από την διατήρηση του Τζερόμ Πάουελ ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά από απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν.Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,44% στις 35.759 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,57% στις 4.724 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,54% στις 16.145 μονάδες.Υπενθυμίζεται εδώ η επιλογή για την ηγεσία της Federal Reserve φαινόταν να «παίζεται» μεταξύ δύο ονομάτων, τον ίδιο τον κύριο Πάουελ και την Κυβερνήτη της Fed, Λάελ Μπρέναρντ. Η τελευταία ήταν η επιλογή της προοδευτικής πτέρυγας του κόμματος αλλά και των πράσινων ακτιβιστών που θεωρούσαν πως ο Τζερόμ Πάουελ δεν προώθησε μια πράσινη στροφή στις επιλογές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Όμως, η αγορά ψήφιζε Πάουελ… «δαγκωτό», κρίνοντας πως δοκιμάστηκε στα δύσκολα με την ιστορική διαχείριση της πανδημίας και κατάφερε να τα βγάλει πέρα στηρίζοντας την αγορά και την οικονομία με όσα μέτρα χρειάζονταν.

Μετά την ανακοίνωση οι αποδόσεις των τραπεζικών μετοχών και των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα. Οι μετοχές της JPMorgan και της Morgan Stanley σημείωσαν άνοδο περίπου 2%, ενώ στο επίκεντρο είναι και η μετοχή της Tesla, καθώς ενισχύονται κατά 3%, μετά τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Elon Musk ότι το Model S Plaid θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην Κίνα μέχρι την άνοιξη του 2022.Υπενθυμίζεται εδώ ότι αγορές των ΗΠΑ θα είναι κλειστές την Πέμπτη την Ημέρα των Ευχαριστιών, ενώ την Παρασκευή θα κλείσει νωρίτερα λόγω της Black Friday.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Η μετάλλαξη Όμικρον επαναφέρει το φόβο στη Wall Street
Wall Street |

Η μετάλλαξη Όμικρον επαναφέρει το φόβο στη Wall Street

Το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην εμφάνιση του Τζερόμ Πάουελ και της Τζάνετ Γέλλεν ενώπιον του Κογκρέσου για να συζητήσουν τη διαχείριση της πανδημίας από την αμερικανική κυβέρνηση,καθώς και στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ