Στην αγορά ενός υπό ναυπήγηση πλοίου μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου προχώρησε η Diana Shipping της Οικογένειας Παληού. Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία αγόρασε ένα υπό ναυπήγηση, ιαπωνικό πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου Capesize, μεταφορικής ικανότητας 181.500 dwt, έναντι τιμήματος  60,164 εκατ. δολ.  Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στην Diana Shipping, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2022.

Εξαιρουμένου του νεοαποκτηθέντος σκάφους, ο στόλος της Diana Shipping Inc. αποτελείται από 33 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax, 5 Kamsarmax και 8 Panamax).

Η Diana Shipping θα παραλάβει ακόμη ένα πλοίο χύδην  ξηρού φορτίου Kamsarmax μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022. Η συνδυασμένη μεταφορική ικανότητα του στόλου της εταιρείας, εξαιρουμένων των δύο πλοίων που δεν έχουν παραδοθεί ακόμη, είναι περίπου 4,3 εκατ. dwt , με τον μέσο όρο ηλικίας του στόλου να κυμαίνεται στα 10,27 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Containerships: Νέες παραγγελίες για πλοία με καύσιμο LNG
Ναυτιλία |

Νέες παραγγελίες για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με καύσιμο LNG

Τα πλοία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ ο σχεδιασμός των πλοίων είναι τέτοιος που θα τους επιτρέψει επίσης να «καίνε» και αμμωνία μηδενικού άνθρακα στο μέλλον