Μπορεί για κάποιους η ηλικία να είναι απλώς ένας αριθμός.

Ωστόσο μια γυναίκα από το Μιζούρι πρόκειται να χάσει μερικά από αυτά τα χρόνια, ούσα πίσω από τα κάγκελα.

Η Laura Oglesby, 48 ετών, ομολόγησε την ενοχή της ότι έκλεψε την ταυτότητα της  κόρης της και τη χρησιμοποίησε για να συγκεντρώσει σχεδόν 20.000 δολάρια -λαμβάνοντας φοιτητικό δάνειο- ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο κολέγιο και να ζήσει ως μια γυναίκα με τα… μισά σημερινά της χρόνια.

Η Oglesby είχε διαφύγει -λόγω κατηγοριών για απάτη- στο Αρκάνσας, όταν εμφανίστηκε στο Mountain View το 2016. Η ίδια έκανε χρήση του πιστοποιητικού γέννησης της 24χρονης κόρης της  με την 24χρονη κόρη της, Λόρεν Άσλι Χέις, με σκοπό να πάρει κάρτα κοινωνικής ασφάλισης και άδεια οδήγησης, σύμφωνα με την αστυνομία, σύμφωνα με το Marketwatch.

Το επόμενο έτος, η Oglesby άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο Southwest Baptist University στο Mountain View, πληρώνοντας για αυτό με περίπου 17.000 δολάρια, έχοντας λάβει φοιτητικά δάνεια και υποτροφίες, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα της Χέις.

«Λυπηθήκαμε που ακούσαμε για αυτήν την κατάσταση και συνεργαστήκαμε πλήρως με την έρευνα», είπε μια εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, για να συμπληρώσει «Οι προσευχές μας είναι με όλους τους εμπλεκόμενους».

Η Oglesby έπιασε επίσης δουλειά σε μια τοπική δημόσια βιβλιοθήκη, διαβάζοντας ιστορίες σε παιδιά και έζησε τη ζωή της στην πόλη προσποιούμενη την 24χρονη γυναίκα, είπε η αστυνομία.

Το παρελθόν επέστρεψε για να τη στοιχειώσει

Το 2018, ντετέκτιβ στο Mountain View αντιλήφθηκαν την κατάσταση αφού έλαβαν κλήση από τις αρχές στο Jonesboro Ark, λέγοντας ότι ο Oglesby καταζητείται εκεί με κατηγορίες οικονομικής απάτης και πιστεύεται ότι ζούσε στο νότιο Μιζούρι.

Μια αναζήτηση αρχείων αποκάλυψε ότι κάποιος είχε πρόσφατα πάρει άδεια οδήγησης και κάρτα Κοινωνικής Ασφάλισης που είχε εκδοθεί στο όνομα της κόρης της Oglesby στο Μιζούρι.

Οι ντετέκτιβ εξέτασαν τη φωτογραφία στο δίπλωμα οδήγησης. Ενώ έμοιαζε αρκετά με την Χέις, φαινόταν πως είναι μια γυναίκα πολύ μεγαλύτερη από 24 ετών, είπε η αστυνομία.

Η Oglesby είχε διαφύγει από την αστυνομία του Αρκάνσας για φερόμενη κλοπή 28.000 δολαρίων από ένα κατάστημα αυτοκινήτων όπου εργαζόταν για λίγο το 2014.

Η ίδια δήλωσε ένοχη για τις κατηγορίες σε εκείνη την υπόθεση νωρίτερα αυτό το έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα