Με τις αρχές στην Ινδία να είναι ακόμα σκεπτικές ως προς τα κρυπτονομίσματα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της χώρας, φέρεται να κατέστησε σαφές ότι θα προτιμούσε η χώρα να ακολουθλησει το μονοπάτι της Κίνας.

Σύμφωνα με το άρθρο του Economic Times, η τράπεζα – κατά τη διάρκεια της 592ης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της – εκδήλωσε την επιθυμία της για απαγόρευση των κρυπτονομισμάτων, επικαλούμενη ανησυχίες για την οικονομία της Ινδίας.

Μια ανώνυμη πηγή ανέφερε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Ινδίας (Reserve Bank of India/ RBI) τόνισε τις απειλές των κρυπτονομισμάτων στη μακροοικονομική πολιτική της χώρας και την αστάθεια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν.

Ως καλύτερη λύση για να αμβλύνει τις ανησυχίες επιλέγει την πλήρη απαγόρευση του χώρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η RBI ακολουθεί επιθετική στρατηγική. Τον Οκτώβριο, ο διοικητής της τράπεζας, Shaktikanta Das, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα λόγω της ‘άναρχης’ φύσης τους αποτελούν σοβαρή απειλή για οποιοδήποτε παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Μάλιστα, για περίπου 2 χρόνια, η τράπεζα είχε καταφέρει να απαγορεύσει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, κάτι που μετέπειτα ανατράπηκε με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ινδίας. 

Το νέο νομοσχέδιο κρυπτονομισμάτων της Ινδίας 

Οι αρχές στην Ινδία πρότειναν πρόσφατα ένα νέο νομοσχέδιο κρυπτονομισμάτων, με τίτλο «Κρυπτονομίσματα και Κανονισμός Επίσημου Ψηφιακού Νομίσματος, 2021».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ενημέρωσης CryptoSlate, το νομοσχέδιο επρόκειτο να εισαχθεί στην τελευταία συνεδρίαση του προϋπολογισμού, αλλά καθυστέρησε καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να τροποποιήσει ορισμένα τμήματα του προτεινόμενου σχεδίου.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο λογαριασμός Twitter του πρωθυπουργού της Ινδίας ‘Narendra Modi’ παραβιάστηκε πρόσφατα και χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση μιας απάτης με δώρο Bitcoin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News