Στις χώρες όπου δεν υπάρχουν νέα περιοριστικά μέτρα από τις αρχές, ο κόσμος δεν φαίνεται να πτοείται ή να αλλάζει τα ταξιδιωτικά σχέδια του για τις γιορτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα που παρουσιάζουν οι ΗΠΑ, όπως δεκάδες πόλεις περιμένουν κάθετη αύξηση των εισροών επισκεπτών σε επίπεδα ανάλογα με αυτά που ίσχυαν προ της πανδημίας.

Κοινώς κόντρα σε αυτό που θα περίμενε κανείς, με φόντο τη Δέλτα και βέβαια την ακόμη πιο μεταδοτική Όμικρον, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν επηρεαστεί από την επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας για την διαμόρφωση των σχεδίων τους για την Πρωτοχρονιά. «Προς μεγάλη μας έκπληξη, το ποσοστό του κοινού που σκοπεύει να περάσει την Πρωτοχρονιά στο σπίτι είναι ανάλογο με αυτό του 2019» σχολιάζει ο αναλυτής της WalletHub, Τζιλ Γκονζάλες, αν και θα περίμενε κανείς να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι το 60% των Αμερικανών θα περάσουν τις γιορτές με φίλους και συγγενούς και ένα 24% σε δημόσιες εκδηλώσεις και πάρτι, σύμφωνα με την έκθεση Best Cities for New Year’s Eve. Τα ποσοστά είναι ανάλογα με το 2019, όταν δεν υπήρχε πανδημία και Όμικρον.

Όπως φάνηκε και από το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, μπορεί οι αεροπορικές εταιρείες να αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις λόγω έλλειψης προσωπικού που νοσούσε, όμως οι κρατήσεις ήταν στα ύψη!

Σύμφωνα με στοιχεία της Triplt from Concur, οι κρατήσεις στις εσωτερικές πτήσεις ήταν κατά 304% υψηλότερα σε σχέση με το 2020 και κατά 53% υψηλότερα σε σχέση με το 2019, ήτοι δηλαδή πιο πάνω κι από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων ήταν κατά 404% υψηλότερες σε σχέση με το 2020 και κατά 76% υψηλότερες σε σχέση με το 2019.

Και οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία ήταν κατά 271% υψηλότερες σε σχέση με το 2020 και κατά 61% υψηλότερα σε σχέση με το 2019.

Βεβαίως, κάποιοι από τους ταξιδιώτες εκτιμάται πως μπορεί να ακυρώσουν τα σχέδια τους την τελευταία στιγμή. Το ποσοστό αυτό, σύμφωνα με την Triplt, μπορεί να κυμανθεί στο 20-25%, όμως και πάλι ο τελικός απολογισμός της ταξιδιωτικής κίνησης θα είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Όσον αφορά τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην εγχώρια αγορά, σταθερή πρώτη για άλλη μια χρονιά είναι η Νέα Υόρκη, ενώ ακολουθεί το Λας Βέγκας και το Ορλάντο της Φλόριντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή