Εντός των επόμενων ημερών, μάξιμουμ εβδομάδων, αναμένεται η έγκριση στις ΗΠΑ της χορήγησης τρίτης ενισχυτικής δόσης εμβολίου και στην κατηγορία των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, σύμφωνα με τον επικεφαλής του CDC.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στο CNN, επικεφαλής του Centers for Disease Control and Prevention επιβεβαίωσε πως επίκειται το πράσινο φως από τον FDA, κάτι που σημαίνει πως αμέσως μετά θα ακολουθήσει η οριστική έγκριση από το CDC.

Θυμίζουμε πως ήδη έχει εγκριθεί και ξεκινήσει η χορήγηση τρίτης δόσης στους εφήβους ηλικίας 16 και 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech, οπότε ήταν αναμενόμενο πως η βεντάλια των ενισχυτικών δόσεων θα συνεχίσει να διευρύνεται. Ωστόσο, με την επέλαση της Όμικρον να έχει επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση, οι διαδικασίες έχουν επιταχυνθεί και μέσα στις γιορτές.

Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία του CDC η Όμικρον είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, έχοντας μέσα σε τρεις εβδομάδες πάει από το 7% στο 23% των κρουσμάτων και τελικά στο 59%.

Σε απάντηση της εκτίναξης των κρουσμάτων, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τη διανομή περίπου 500 εκατ. τεστ κορωνοϊού στους πολίτες, αν και η διαδικασία κυλά αργά λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής