Με τίμημα στο 53% επί της λογιστικής του αξίας η Τράπεζα Πειραιώς κατέληξε σε συμφωνία με την Davidson Kempner για την πώληση χαρτοφυλακίου ναυτιλιακών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (ΜΕΑ).

Πρόκειται για δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ, για τα οποία η Πειραιώς θα εισπράξει 212 εκατ. ευρώ και θα μειώσει το δείκτη ΜΕΑ στο 15% από 16% στις 30/9/2021.

Παράλληλα, αυξάνει το δείκτη κάλυψης των εντός ισολογισμού κόκκινων δανείων στο 40% περίπου από 39% προηγουμένως.

Η αναμενόμενη κεφαλαιακή επίπτωση από τη συναλλαγή διαμορφώνεται περί τις – 20 μ.β. επί του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Πειραιώς Financial Holdings στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνυπολογίζοντας και τις υπογραφείσες συναλλαγές Mayfair (ανακοινώθηκε στις 20/12) και Sunrise II (27/12), ο συνολικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας θα ενισχυθεί περισσότερο από 100 μ.β. σε σχέση με τον δείκτη στο τέλος του γ΄ τριμήνου της περυσινής χρήσης.

Κι αυτό, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η οργανική παραγωγή κεφαλαίου του 4ου τριμήνου 2021 και η αναμενόμενη επίπτωση από τη συναλλαγή Thalis (απόσχιση της δραστηριότητας των υπηρεσιών αποδοχής καρτών), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 1ο Τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις