Η Citigroup ανακοίνωσε την Παρασκευή στο προσωπικό της ότι θα απολύσει τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 14 Ιανουαρίου, επιβάλλοντας μια πολιτική που είχε ανακοινωθεί ήδη από πέρυσι.

Η τράπεζα είναι το πρώτο μεγάλο ίδρυμα της Wall Street που άρχισε να εφαρμόζει την πολιτική με το μότο «no jab, no job» («όχι εμβόλιο, όχι εργασία») καθώς ο χρηματοπιστωτικός κλάδος προσπαθεί να διασφαλίσει τους όρους για επιστροφή με ασφάλεια των υπαλλήλων στους χώρους εργασίας εν μέσω εξάπλωσης της εξαιρετικά μολυσματικής παραλλαγής Όμικρον.

Προειδοποίηση από τον Οκτώβριο

Η Citigroup δήλωσε τον Οκτώβριο ότι θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους των ΗΠΑ να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 ως προϋπόθεση για την παραμονή τους στην εργασία τους.

Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τότε ότι θα συμμορφωνόταν με την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν που απαιτούσε από όλους τους εργαζόμενους που υποστηρίζουν κρατικές συμβάσεις να εμβολιάζονται πλήρως, καθώς η κυβέρνηση παραμένει «μεγάλος και σημαντικός» πελάτης της Citi, όπως δήλωση χαρακτηριστικά η Σάρα Γουέτσερ, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού.

Το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά την προθεσμία της τράπεζας στις 14 Ιανουαρίου την Παρασκευή.

Ωστόσο, η τράπεζα σημείωσε ότι θα αξιολογήσει τις εξαιρέσεις για θρησκευτικούς ή ιατρικούς ή άλλους λόγους βάσει της πολιτειακής ή τοπικής νομοθεσίας, κατά περίπτωση.

Αρκετές χρηματοπιστωτικές εταιρείες έχουν αναβάλει τα σχέδιά τους για επιστροφή των εργαζομένων τους στο γραφείο, ενώ άλλες ενθαρρύνουν το προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι, να εμβολιάζεται και να κάνει τακτικά τεστ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή