Το όριο των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία του μέγα fund της BlackRock, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου.

«Η BlackRock κατάγραψε την ισχυρότερη οργανική ανάπτυξη στην ιστορία της, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια μας να φτάνουν σε νέα ύψη» ανήγγειλε, εμφανώς ευχαριστημένος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού γίγαντα, Λάρι Φινκ.

Αναφορικά με τις επιδόσεις της για το τρίμηνο, τα συνολικά έσοδα κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους αυξήθηκαν κατά 14% στα 5,1 δισ. δολάρια, με το προσαρμοσμένο καθαρό κέρδος να φτάνει τα 1,61 δισ. δολάρια ή 10,42 δολάρια ανά μετοχή. Πρόκειται για μια επίδοση ελαφρά υψηλότερη από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν τα κέρδη ανά μετοχή στα 10,16 δολάρια.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2020, τα κέρδη ήταν στα 1,57 δισ. δολάρια ή 10,18 δολάρια ανά μετοχή.

Σε κάθε περίπτωση η χρονιά έκρυβε πολλές… συγκινήσεις με την δυναμική ανάκαμψη οικονομιών και χρηματιστηρίων, με αποτέλεσμα τα υπό διαχείριση assets του ομίλου να διαμορφωθούν στα 10,01 τρισ. δολάρια, από 8,68 τρισ. το 2020, ήτοι δηλαδή αύξηση κατά 15%.

Πάντως, ο κ. Φινκ στις δηλώσεις του παραδέχτηκε πως η παγκόσμια οικονομία και οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις, καθώς ο υψηλός πληθωρισμός «ροκανίζει» το εισόδημα των νοικοκυριών, η πανδημία συνεχίζεται, ενώ η αγορά ετοιμάζεται για την αντιστροφή της νομισματικής πολιτικής της τράπεζας με τρεις ή και τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων που είναι πιθανόν να επηρεάσουν τα επίπεδα ανάπτυξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή