Το Elrond (EGLD), ένα blockchain PoS υψηλής απόδοσης (high-throughput blockchain), ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Utrust (UTK), μια παγκόσμια εταιρεία πληρωμής σε κρυπτονομίσματα. Σε ένα δελτίο τύπου που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο CryptoSlate, η εταιρεία δήλωσε πως η εξαγορά της Utrust θα φέρει την επανάσταση στο ηλεκτρονικό εμπόριο και τις πληρωμές.

Ο Elrond υποστηρίζει το Web3

Παρά την έντονη ψηφιοποίηση του κόσμου του εμπορίου, οι πλατφόρμες διεκπεραίωσης πληρωμών εξακολουθούν να προσφέρουν αργούς χρόνους διακανονισμού και εξαιρετικά υψηλές χρεώσεις που κυμαίνονται από 3% έως 11% για κάθε συναλλαγή. Και ενώ αυτοί οι αριθμοί είναι αμελητέοι στον κόσμο των κρύπτο, συχνά ‘αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή’ μεταξύ κέρδους και ζημίας για πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Με την εξαγορά της Utrust, το Elrond έχει ως στόχο να κάνει τις πληρωμές ταχύτερες και πιο αξιόπιστες μέσω της τεχνολογίας blockchain και εισάγοντας ένα νέο προϊόν το ‘Merchant Yield’.

Στο δελτίο τύπου, η εταιρεία ανέφερε ότι η τεχνολογία blockchain της θα χρησιμεύσει ως η ραχοκοκαλιά για το νέο, υψηλό εύρος ζώνης, με χαμηλή καθυστέρηση και ένα χρηματοπιστωτικό σύστημα που θα είναι προσβάσιμο σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε.

Γενικώς, οι πληρωμές, που βασίζονται σε blockchain θα προσφέρουν σχεδόν στιγμιαίο διακανονισμό και υψηλή ασφάλεια, με χαμηλό κόστος (εξαιρώντας το ΕΤΗ δίκτυο) – κάτι που η εταιρεία πιστεύει ότι θα προσελκύσει εμπόρους παγκοσμίως.

Ο Beniamin Mincu, Διευθύνων Σύμβουλος του Elrond Network δήλωσε: «Στην καλύτερη περίπτωση, οι πληρωμές θα πρέπει να πραγματοποιούνται άμεσα, σε παγκόσμιο επίπεδο και με ασήμαντο κόστος. Η διευκόλυνση αυτή είναι ο πρωταρχικός μας στόχος».

Διατηρώντας μία πιο ρεαλιστική στάση, η προσέλκυση πληθώρας εμπόρων ανά τον κόσμο θα απαιτήσει πολλά περισσότερα από μία ταχεία διευθέτηση. Το πρωτοποριακό προϊόν ΄Merchant Yield’, θα μετατρέψει τις ψηφιακές πληρωμές σε μια ροή εσόδων, επιτρέποντας στους εμπόρους να κερδίζουν ένα ποσοστό για κάθε συναλλαγή που λαμβάνουν, αντί να χρεώνονται για αυτήν.

Η Sanja Kon, η διευθύνουσα σύμβουλος της Utrust, παραδέχτηκε ότι η ιδέα να μετατραπούν οι πληρωμές από κόστος σε ροή εσόδων ακουγόταν αρχικά τρελή. Συνέχισε υποστηρίζοντας: «Αφού το εξερευνήσαμε μαζί με την ομάδα του Elrond, όχι μόνο συνειδητοποιήσαμε ότι αυτό είναι εφικτό, αλλά και ότι είναι το αναπόφευκτο μέλλον των πληρωμών. Έτσι αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να επιταχύνουμε την υλοποίηση των DeFi πληρωμών».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News