Το «αποκεντρωμένο αποθεματικό νόμισμα/ decentralized reserve currency» του OlympusDAO, OHM, υποχώρησε κατά 30,4%. Από την Πρωτοχρονιά, το OHM έχει μειωθεί συνολικά κατά 65%, εν μέσω της πτωτικής πορείας της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων. Παράλληλα, βρίσκεται κάτω από 90% από το ιστορικό του υψηλό στα $1.415 τον Απρίλιο του 2021.

Από την έναρξή του πέρυσι, το OHM έχει κάνει πάταγο στην κρύπτο-κοινότητα. Αυτό το ενδιαφέρον οφείλεται κυρίως στη μοναδική σχεδίαση του OlympusDAO, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως “ponzinomics”, καθώς και στις επιβραβεύσεις της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Colin Wu, λίγο πριν από την τελευταία ύφεση, οι ανταμοιβές staking άγγιζαν έως και 190.000%. Τώρα, οι ανταμοιβές είναι 3.720%.

Ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από το σημερινό κραχ φέρεται να περιστρέφεται γύρω από έναν επενδυτή με επιρροή που ονομάζεται “el sk” στο Twitter που φαίνεται να ρευστοποίησε τη σημαντική θέση του OHM. Μια συναλλαγή Ethereum που κάνει τον γύρο του Twitter συνδέει αυτόν τον επενδυτή με την πώληση OHM, αξίας άνω των 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων, για το stablecoin DAI. Σύμφωνα με το Etherscan, η συναλλαγή εκτελέστηκε στο SushiSwap περίπου στις 9:00 μ.μ. EST την Κυριακή. Πέρα από αυτή τη μεγάλη πώληση, τα στοιχεία που αντλήθηκαν από το έργο DeFi Rari φανερώνουν έναν καταρράκτη εκκαθαρίσεων, οι περισσότερες από τις οποίες είναι για μοχλευμένες αγορές στο OHM. Αυτές οι εκκαθαρίσεις έχουν προσθέσει επίσης σημαντική πίεση πωλήσεων.

OlympusDAO

Το OlympusDAO είναι ένα μοναδικό κρύπτο-πείραμα, όπου το εγγενές νόμισμα υποστηρίζεται από το ταμείου του έργου. Αυτό το ταμείο επεκτείνεται παράλληλα με την ποσότητα του OHM που κόβεται και διανέμεται μέσω του μηχανισμού staking που αναφέρεται παραπάνω και των ομολόγων του OHM.

Η πλατφόρμα είναι πιο γνωστή για τις θεαματικά υψηλές αποδόσεις που προσφέρει για staking, που κάποια στιγμή ξεπερνούσαν τα 100.000%.  Ο σχεδιασμός έχει επηρεάσει πολλά αντίστοιχα έργα, με το Olympus να λανσάρει ακόμη και μια λύση white-label ομολόγων, την OlympusPro, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλα έργα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα