Σε μία ακόμη έντονα πτωτική βουτιά βρίσκονται τα κρυπτονομίσματα τις τελευταίες ώρες, με το Bitcoin και το Ether να χάνουν σχεδόν το 10% της αξίας τους και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς να «καίει» περίπου 147 δισ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο.

Ειδικότερα, το Bitcoin υποχωρεί κατά 8% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματεύεται στα 38.709 δολάρια, με το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, να χάνει πάνω από 9% τις τελευταίες 24 ώρες, στα 2.853 δολάρια.

Τα κρυπτονομίσματα το τελευταίο διάστημα χρησιμεύουν ως αντιστάθμιση έναντι του αυξανόμενου πληθωρισμού, αλλά δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που λένε ότι ο κίνδυνος είναι ότι μια πιο επιθετική Federal Reserve μπορεί να αφαιρέσει τον αέρα από τα πανιά του bitcoin. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για την προοπτική η κρυπτο – αγορά να οδεύει προς μια ύφεση σύντομα, καθώς ο αυξημένος ρυθμιστικός έλεγχος και οι έντονες διακυμάνσεις των τιμών περιόρισαν τις προοπτικές του bitcoin.

Την ίδια ώρα, οι κρατικές αρχές γίνονται όλο και πιο αυστηρές στο πλαίσιο των κρυπτονομισμάτων. Η Κίνα απαγορεύει πλήρως όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση και στις ΗΠΑ οι αρχές επιβάλλουν επίσης περιορισμούς σε ορισμένες πτυχές της αγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News