Ομάδα επενδυτών με επικεφαλής την Acacia Research Corp και οικονομική στήριξη από το hedge fund Starboard Value LP προσφέρει περίπου 9 δισ. δολάρια για την απόκτηση της αμερικανικής αλυσίδας Kohl’s Corp. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στις ΗΠΑ, με 1.158 καταστήματα σε όλες τις πολιτείες της χώρας, πλην της Χαβάης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η τιμή προσφοράς κυμαίνεται στα 64 δολάρια ανά μετοχή, ήτοι δηλαδή ένα premium ύψους 37% σε σχέση με την τιμή που έκλεισε η μετοχή της αλυσίδας, την Παρασκευή.

Η αλυσίδα έχει ένα σταθερό κοινό, ενώ έχει ποντάρει σε στοχευμένες συμφωνίες με εταιρείες όπως η Sephora για την δημιουργία shop-in-shop στα καταστήματα της, που θα προσελκύσουν επιπλέον πελάτες. Επίσης, κατάφερε να ανεβάσει τον online τζίρο της κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεργαζόμενη μεταξύ άλλων με τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου, την Amazon.

Ωστόσο, η προσφορά έρχεται σε ένα διάστημα που βρίσκεται σε διαμάχη με έναν από τους ακτιβιστές μετόχους της, την Macellum Advisors, που ζητά αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο.

Αντιστοίχως, τα μεγάλα αμερικανικά funds έχουν βγει από πέρυσι για… ψώνια έχοντας σημαντική ρευστότητα την οποία θέλουν να εκμεταλλευτούν. Μάλιστα ο κλάδος του λιανεμπορίου βρισκόταν ανάμεσα στους στόχους τους, αν λάβουμε υπόψη πως δύο μεγάλες βρετανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ πέρυσι, η Asda και η Morrison’s εξαγοράστηκαν από αμερικανικά funds.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή