Σε διαπραγμάτευση για την απόκτηση του 40% της ITA Airways, που αποτελεί την διάδοχο εταιρεία της Alitalia, βρίσκεται η γερμανική Lufthsansa AG, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Il Foglio.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές, υποστηρίζει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στη συμφωνία, που θα περιλαμβάνει σημαντικές συνέργειες σε διάφορους τομείς, όπως και τη μετατροπή του αεροδρομίου της Ρώμης, του Fiumicino, σε μεταβατική βάση για πτήσεις της γερμανικής εταιρείας προς την Αφρική, αλλά και τμήματα των ΗΠΑ.

Εφόσον το deal προχωρήσει, θα πρέπει βέβαια να περάσει από την έγκριση τόσο των εθνικών εποπτικών αρχών, όσο και των αρχών ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πάντως, εκπρόσωπος της ΙΤΑ, που ρωτήθηκε για το δημοσίευμα, υποστήριξε πως η ιταλική εταιρεία δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επόμενα βήματα ή σε συνεργασίες πριν την παρουσίαση και έγκριση του νέου στρατηγικού της πλάνου από το διοικητικό συμβούλιο, στις 31 Ιανουαρίου. Όμως, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν κατόπιν συμφωνίες και προσφορές.

Πριν από λίγες ημέρες σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΙΤΑ, Αλφρέντο Αλταβίλια, είχε υποστηρίξει πως ο ιταλικός αερομεταφορέας επιθυμεί να ανεβάσει… στροφές αναφορικά με την διασφάλιση κάποιας σημαντικής στρατηγικής συνεργασίας ή την είσοδο κάποιου διακεκριμένου επενδυτή μέχρι τα μέσα της χρονιάς και μάλιστα είχε αποκαλύψει πως βρίσκεται σε συνομιλίες με έτερες ευρωπαϊκές και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως