Κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση του 47% της Viva Wallet βρίσκεται η JP Morgan Chase, καθώς φαίνεται ότι οι δύο πλευρές μετά από πολύμηνες συζητήσεις βρήκαν τη χρυσή τομή για την είσοδο του αμερικανικού ομίλου στην εγχώρια τράπεζα.

Αξιόπιστες πηγές σημειώνουν ότι το deal προβλέπει την πώληση στην JP Morgan του 47% της Viva έναντι 700 εκατ. ευρώ από τους σημερινούς μετόχους της, Hedosophia (24%), την οικογένεια Λάτση (13%) και την Deca (10%).

Με βάση αυτό το τίμημα, η Viva Wallet αποτιμάται στη ζώνη των 1,50 δισ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Πατέλης: Από Δευτέρα ανακοινώνονται δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικανικές επιχειρήσεις

Μετά τη συναλλαγή η πλευρά του ιδρυτή της εταιρείας Χάρη Καρώνη θα διατηρήσει το υπόλοιπο 53% των μετοχών της.

Σημειώνεται πως την Κυριακή ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων».

Ποια είναι η Viva Wallet

Η Viva Wallet είναι ευρωπαϊκή Neobank με υποκαταστήματα σε 23 χώρες στην Ευρώπη με πάνω από 600 υπαλλήλους.

Παρέχει υπηρεσίες σε 19 διαφορετικές γλώσσες και πληρωμές σε 10 νομίσματα.

Προσφέρει σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών υπηρεσίες αποδοχής πληρωμών μέσω της καινοτόμου εφαρμογής Viva Wallet POS, των add-on Google Play συσκευών και μέσω του εξελιγμένου payment gateway σε online καταστήματα.

Επίσης, διαθέτει επαγγελματικούς λογαριασμούς με τοπικό IBAN και επαγγελματική χρεωστική κάρτα Mastercard.

Κατέχει ελληνική τραπεζική άδεια (VIVABANK SA) μετά την προ διετίας εξαγορά της Praxia Bank, καθώς και άδεια Ιδρύματος ηλεκτρονικού χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδος σύμφωνα με τις διατάξεις της Οδηγίας PSD II, για δραστηριότητες στην περιοχή ΕΟΧ-31 και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023
Επιχειρήσεις |

ΕΛΤΟΝ: Στα 176 εκατ. οι πωλήσεις του ομίλου το 2023

Το κρίσιμο εμπορικό μέγεθος που αφορά στις ποσότητες/όγκους των προϊόντων που διακινήθηκαν, η χρήση 2023 σε σχέση με τη χρήση 2022 εμφανίζει οριακή πτώση 3,3% σε επίπεδο Εταιρείας & αύξηση 3,4% σε επίπεδο Ομίλου.