Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τη σύγχυση στο μέλλον σχετικά με την ορολογία στο δίκτυό του, το δεύτερο μεγαλύτερο blockchain, το Ethereum, κατάργησε τους γνωστούς όρους “Ethereum 1.0” και “Ethereum 2.0” με νέες επωνυμίες.

Το Ethereum Foundation, που αποκάλυψε αυτήν την κρίσιμη κίνηση σε πρόσφατη ανάρτηση, ανέφερε ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τους όρους “ETH 1.0” και “ETH 2.0” για να περιγράψει τις αναβαθμίσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο blockchain. Σύμφωνα με τους προγραμματιστές, οι αναβαθμίσεις θα αναφέρονται πλέον ως “επίπεδο εκτέλεσης/ execution layer” και “επίπεδο συναίνεσης/ consensus layer”.

Αυτό σημαίνει ότι το ETH 1.0, το τρέχον network consensus, που χρησιμοποιεί τον μηχανισμό Proof-of-Work (PoW), θα επονομαστεί σε “επίπεδο εκτέλεσης/ execution layer”.

Από την άλλη πλευρά, η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση ETH 2.0, η οποία χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό Proof-of-Stake (PoS), θα είναι εφεξής γνωστή ως “επίπεδο συναίνεσης/ consensus layer”.

Οι προγραμματιστές του Ethereum εργάζονται για την αναβάθμιση του τρέχοντος μηχανισμού PoW για να τον ενώσουν με την αλυσίδα PoS. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Με τον επερχόμενο μηχανισμό Proof-of-Stake, το Ethereum δεν θα εξαρτάται πλέον από μια ενεργοβόρα διαδικασία εξόρυξης νέων νομισμάτων. Αντίθετα, οι επικυρωτές (validators) θα είναι υπεύθυνοι για την επαλήθευση νέων συναλλαγών, κάνοντας staking τα ETH νομίσματά τους.

Γιατί γίνεται η αλλαγή ονόματος;

Οι διαθέσιμες πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι το ίδρυμα ETH άλλαξε τα ονόματα για να μειώσει τυχόν μελλοντικές συγχύσεις και προβλήματα που σχετίζεται με το ETH 1.0 και το ETH 2.0. Στη δήλωσή του ανέφερε ότι ορισμένοι χρήστες διαισθητικά πιστεύουν ότι το ETH 1.0 έρχεται πρώτο και το ETH 2 έρχεται μετά. Ή ότι το ETH 1.0 (θα) παύσει να υπάρχει μόλις υπάρξει ETH 2.0. Κανένα από αυτά δεν είναι αλήθεια.

Ένας άλλος λόγος αποτελεί η ανάγκη για πρόληψη απατών. Έχουν υπάρξει αναφορές που υποστηρίζουν ότι απατεώνες έχουν εκμεταλλευτεί τους αριθμούς αυτούς, για να εξαπατήσουν ανυποψίαστα άτομα σχετικά με το δίκτυο.

Συγκεκριμένα, πολλοί απατεώνες συχνά εξαπατούν τους χρήστες, ώστε να πιστέψουν ότι πρέπει να αναβαθμίσουν το δίκτυό τους από τον τρέχοντα μηχανισμό συναίνεσης στο ETH 2.0, οδηγώντας σε απώλειες μεγάλων κεφαλαίων.

Ενημέρωση ‘Arrow Glacier’ του Ethereum

Πρόσφατα, το Ethereum υλοποίησε την ενημέρωση Arrow Glacier, σχεδιασμένη για να καθυστερήσει τη «difficulty bomb/ βόμβα δυσκολίας» – έναν μηχανισμό που καθιστά δύσκολη την εξόρυξη του Ethereum.

Αναμένεται ότι μετά τη μετάβαση του Ethereum σε ένα μοντέλο proof of stake, η «βόμβα» δεν θα υπάρχει πλέον στο δίκτυο, καθώς οι επικυρωτές θα απαιτούν λιγότερη υπολογιστική ισχύ για την επαλήθευση των συναλλαγών.

Συνολικά, οι χρήστες του Ethereum blockchain μπορούν να αναμένουν ότι όταν ολοκληρωθεί η αναβάθμιση, το δίκτυο θα γίνει πιο επεκτάσιμο, ασφαλές και βιώσιμο, όπως οι περισσότεροι από τους σημερινούς αντιπάλους του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News