Απαντήσεις αναζητά η ΕΛΑΣ μετά την συντονισμένη επίθεση  με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου, Δημήτρη Καμπουράκη, και του συνδικαλιστή αστυνομικού, Βασίλη Ντούμα.

Οι εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν ταυτόχρονα στις 2:30 τα ξημερώματα της Τρίτης στα σπίτια των κ.κ. Καμπουράκη και Ντούμα που βρίσκονται σε Αργυρούπολη και Κυψέλη, αντίστοιχα.

Από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στις πόρτες και των δύο σπιτιών σε Αργυρούπολη και Κυψέλη.

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία πληροφορία για κάποια προσαγωγή ή σύλληψη σχετικά με τις δύο εκρήξεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα.

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε τα ξημερώματα στην πολυκατοικία που διαμένει στην Αργυρούπολη μίλησε ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στη στιγμή της έκρηξης, αλλά και έδωσε πληροφορίες για τον δράστη.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν φοβερό θόρυβο. Πετάχτηκα και βγήκα» επεσήμανε ο κ. Καμπουράκης και σημείωσε πως ο άγνωστος είχε τοποθετήσει έναν «εκρηκτικό μηχανισμό στο πλατύσκαλο».

Ενημέρωσε πως στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχει μία κάμερα ασφαλείας, που έχει καταγράψει τις κινήσεις του δράστη.

«Φαίνεται ο τύπος. Αυτός ήρθε, άφησε ένα μπιτόνι με δύο γκαζάκια και ένα σακίδιο. Του έβαλε φωτιά, έφυγε και αυτό άναβε τουλάχιστον 3 λεπτά πριν σκάσει» είπε και σημείωσε πως «φαινόταν μόνος του».

Ο δράστης φορούσε μάσκα και σκούφο, αλλά έχουν καταγραφεί ορισμένα χαρακτηριστικά του. «Εάν δεν είχα πόρτα ασφαλείας κάτω, θα είχε μπει η φωτιά μέσα» είπε, αναφέροντας πως η πυρκαγιά ήταν «μεγάλη».

Σε ερώτηση για το εάν είχε δεχθεί απειλές, απάντησε: «Εκτός από τα συνηθισμένα που μας στέλνουν: «θα σε σκίσω», «θα σε κάνω», τίποτα ιδιαίτερο. «Ποιος ηλίθιος, ποιος βλάκας, ποιος τρομοκράτης; Και να μην μιλάμε;» διερωτήθηκε.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντούμας ανέφερε πως υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές.

Για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές, μιλά ο συνδικαλιστής αστυνομικός

Έγινε έκρηξη και μετά πυρκαγιά, αλλά δεν επεκτάθηκε σε κοντινά αυτοκίνητα. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανείς δεν υπήρχε κίνηση στο δρόμο εκείνη την ώρα είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, κ. Ντούμας, στο σπίτι του οποίου σημειώθηκε η έκρηξη. Αναφερόμενος στις αιτίες της επίθεσης είπε πως πέραν της δημόσιας έκφρασης του λόγου του ως προϊόν της δημοκρατίας δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο.

«Απειλές υπάρχουν διαχρονικά αλλά εδώ μιλάμε για πράξη που έθεσε σε κίνδυνο ζωές» είπε και αναφέρθηκε σε εκφυλιστικό φαινόμενο και αντίδραση απέναντι σε ανθρώπους που εκφράζουν την άποψή τους. Δεν πτοούν ούτε εμένα, ούτε όσα εκπροσωπώ, είπε και έκανε λόγο για χώρους που δρουν φασιστικά και σχετίζονται με το κέντρο της Αθήνας προσπαθώντας να φιμώσουν απόψεις. Στηρίζω τη Δημοκρατία, μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, αλλά ο αντίλογος δεν είναι η φωτιά και ο κίνδυνος, η Δημοκρατία έχει τρόπους να εκφραστεί» είπε ο κ. Ντούμας

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ντούμας ανέφερε πως υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό αξιοποιήσιμο που θα εξεταστεί από τις αρχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα