Σταθερά ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, παραμένοντας στην «ομπρέλα» του τραπεζικού κλάδου ο οποίος «τρέχει» τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα. Ήταν άλλωστε ο κλάδος ο οποίος παρά την ανάκαμψη της αγοράς, είχε μείνει πίσω στην κάλυψη του χαμένου πανδημικού εδάφους.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,30% στις 954,33 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 54 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός κλάδος ηγείται της ανόδου, με την αγορά να δείχνει ότι αποτυπώνει με προσδοκίες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ενίσχυση της πιστωτικής επέκτασης στην ελληνική ανόδου.

Ταμείο Ανάκαμψης και τουρισμός

Άλλωστε, μετά την ενεργοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης πριν λίγες ημέρες και το άνοιγμα των πυλών από τις τράπεζες στους ενδιαφερόμενους για την εξέταση των προτάσεών τους, διευρύνονται οι επιλογές των επιχειρήσεων που στοχεύουν στην υλοποίηση αναπτυξιακών επενδύσεων με τη χρηματοδοτική υποστήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Την ίδια ώρα, εκτός από την ισχυροποίηση των επενδύσεων, η Λ. Αθηνών έχει αρχίσει και καλλιεργεί προσδοκίες και στο μέτωπο του τουρισμού, ο οποίος συμβάλλει με πάνω από 20% στο ελληνικό ΑΕΠ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΤ, το 2022 θα είναι χρονιά ισχυρής ανάκαμψης με τουριστικά μεγέθη εφάμιλλα του 2019, όπου σημειώθηκαν ιστορικά ρεκόρ στις αφίξεις και τις εισπράξεις.

Παράγοντες του τουρισμού προσδοκούν ότι τη φετινή χρονιά η πανδημία θα μπει σε οριστική ύφεση καθώς είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που ο Covid-19 πλήττει όλον τον κόσμο και συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για τα ταξίδια και τον παγκόσμιο τουρισμό.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Πειραιώς σημειώνει άλμα 5,10%, με τις Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean να ακολουθούν με άνοδο άνω του 2%. Ισχυρά είναι τα κέρδη και για Coca Cola, Alpha Bank, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες