Ισχυρή είναι η αντίδραση σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται μία ανάσα από το να καλύψει πλήρως τη διόρθωση του Ιανουαρίου, με τη βοήθεια σήμερα τόσο του ισχυρού τζίρου όσο και του θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 1,38% στις 955,09 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, το μήνυμα των αντοχών κόντρα στις διεθνείς αναταράξεις, αλλά και οι συνεχείς αναλύσεις υπέρ της ελληνικής οικονομίας είναι το τρίπτυχο της βραχυπρόθεσμης θετικής κίνησης της αγοράς, η οποία αν και βρέθηκε στις 25 Ιανουαρίου στις 911 μονάδες, έχει καταφέρει να απέχει πλέον λίγες μονάδες από τα υψηλά των 960 μονάδων. Και σαφώς η κινητήρια δύναμη σε αυτήν την κίνηση είναι και ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος κινείται πάνω από τις 700 μονάδες.

Το μήνυμα των αντοχών όμως είναι το ισχυρότερο που έχει δείξει το ΧΑ αυτές τις ημέρες, καθώς μόλις πριν από λίγες συνεδριάσεις βρέθηκε στην περιοχή των 930 μονάδων που μας ταλαιπώρησε για τουλάχιστον 44 εβδομάδες. Ωστόσο, όχι μόνο το ξεπέρασε, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον, αλλά κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να βρεθεί πάνω από το ψυχολογικό όριο των 950 μονάδων.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σε επίπεδο τίτλων ξεχωρίζει η Πειραιώς με +3,05% και η Eurobank με +2,15%, ενώ ισχυρά είναι και τα κέρδη σε ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Motor Oil και ΟΤΕ. Θετικό είναι το πρόσημο που επικρατεί σχεδόν σε όλο το ταμπλώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών