«Ορισμένοι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί ίσως να προτιμούν την πληρωμή προστίμων από την πραγματική συμμόρφωση με τους κανόνες», δήλωσε σήμερα η εκτελεστική αντιπρόεδρος και επίτροπος για θέματα ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαργκέτε Βεστάγκερ.

Επρόκειτο για μία σαφή αναφορά στην Apple και στη διαμάχη της με τις ολλανδικές αρχές. Υπενθυμίζεται ότι η ολλανδική ACM (Authority for Consumers and Markets) μόλις τη Δευτέρα επέβαλλε στην αμερικανική εταιρεία πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ, για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, λόγω της μη εφαρμογής εναλλακτικών συστημάτων πληρωμής στο App Store και για συγκεκριμένες εφαρμογές.

Διαβάστε ακόμη: Νέο πρόστιμο 5 εκατ. ευρώ για την Apple

Η Βεστάγκερ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η συμπεριφορά της Apple θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο.

«Η συμπεριφορά της Apple στην Ολλανδία το τελευταίο διάστημα ίσως είναι ένα παράδειγμα. Όπως το βλέπουμε, η Apple δείχνει να προτιμά να πληρώνει κατά καιρούς κάποια πρόστιμα αντί να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της ολλανδικής Αρχής Ανταγωνισμού σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους οποίους τρίτα μέρη θα έχουν πρόσβαση στο App Store», ανέφερε η Ευρωπαία επίτροπος κατά τη διάρκεια online ομιλίας της.

Σημειώνεται ότι η Βεστάγκερ έχει προτείνει σειρά κανονισμών που περιλαμβάνονται στο Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές (Digital Markets Act – DMA) στοχεύοντας πρωτίστως εταιρείες κολοσσούς όπως οι Apple, Alphabet (Google), Meta Platforms (Facebook), Amazon και Microsoft.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία