Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η γερμανική Bundesbank προσφέρουν την υποστήριξή τους σε μια συναυλία που προωθεί την ειρήνη που διοργανώνει η Κρατική Όπερα του Βερολίνου μαζί με την ορχήστρα και τη χορωδία της υπό τη μουσική διεύθυνση του Daniel Barenboim. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 11:00 CET την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

Στη συναυλία θα παρευρεθούν η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Bundesbank Γιοαχίμ Νάγκελ. Οι δυο τους έχουν εκφράσει τη φρίκη τους για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή για την Ευρώπη, οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας», είπε η κα Λαγκάρντ, ενώ ο Δρ Νάγκελ τόνισε ότι «οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν από αυτή τη συγκλονιστική επίθεση. Είναι σημαντικό να ενωθούμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας».

Η ΕΚΤ, η Bundesbank και άλλες κεντρικές τράπεζες του Ευρωσυστήματος υποστηρίζουν τη φιλανθρωπική εκστρατεία με τις δικές τους δωρεές. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία καθώς και τυχόν περαιτέρω δωρεές θα δοθούν στο Ουκρανικό Ανθρωπιστικό Ταμείο (UHF) των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας. Για το σκοπό αυτό, η Bundesbank έχει δημιουργήσει λογαριασμό δωρεών για το Ανθρωπιστικό Ταμείο της Ουκρανίας.

Deutsche Bundesbank

IBAN: DE50 5040 0000 0050 4050 40

BIC: MARKDEFFXXX

Σκοπός δωρεάς: Ανθρωπιστικό Ταμείο Ουκρανίας

Η συναυλία θα μεταδοθεί επίσης ζωντανά στο rbbKultur.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus