Το πρόγραμμα ΕQUALL το οποίο περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων παρουσιάστηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς στους χώρους του Ιστορικού Αρχείου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.

Το EQUALL, στην πρώτη του φάση, περιλαμβάνει τις δράσεις:

•             Women Founders and Makers: Απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν δημιουργήσει ή επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση,

•             Women Back to Work: Απευθύνεται σε γυναίκες που απείχαν από την αγορά εργασίας και επιθυμούν να επιστρέψουν.

•             Profession has no Gender: Απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων Γυμνασίων και Λυκείων σε όλη την Ελλάδα,, με στόχο να εμπνεύσουμε και να παρακινήσουμε τη νέα γενιά να ακολουθήσει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία που επιθυμεί, ανεξαρτήτως φύλου.

Στόχος των δράσεων είναι:

•             να υποστηρίξουν τις γυναίκες να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητές τους,

•             να ενισχύσουν την ισότιμη πρόσβασή τους στην απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα και τους πόρους,

•             να ευαισθητοποιήσουμε τις νέες γενιές, όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με τους 100mentors και το Tipping Point.

Οι 100mentors έχουν αναπτύξει μια εφαρμογή upskilling και reskilling προηγμένης τεχνολογίας και αποστολή τους είναι η ισότιμη πρόσβαση στη μάθηση και η διεύρυνση των  ευκαιριών των ανθρώπων, ανεξάρτητα από το οικονομικό, κοινωνικό και γνωσιακό τους υπόβαθρο.

Σκοπός του Tipping Point είναι η ενδυνάμωση χιλιάδων μαθητών σε περιοχές με υψηλό ποσοστό ανεργίας και απομονωμένα νησιά και χωριά, ώστε με τη βοήθεια της τεχνολογίας να συνδέονται με πλήθος μεντόρων, προκειμένου να πάρουν πιο συνειδητοποιημένες αποφάσεις για το επαγγελματικό και το ακαδημαϊκό τους μέλλον.

«Διακυβεύονται μεγάλες ηθικές και πολιτισμικές αξίες»

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στις δραματικές συνθήκες που βιώνουμε σήμερα,  διακυβεύονται οι μεγάλες ηθικές και πολιτισμικές αξίες πάνω στις οποίες βασίζονται οι κοινωνίες μας. Έτσι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται η ανάγκη να υπερασπιστούμε αυτά που έχουν κατακτηθεί, και αυτά που ξέρουμε ότι πρέπει να υποστηρίξουμε και να συνεχίσουμε. Και εμείς στην Τράπεζα Πειραιώς βάζουμε το πετραδάκι μας στη συλλογική προσπάθεια, ως κοινωνία, να υποστηρίξουμε έμπρακτα τις προσπάθειες που έγιναν για να διατηρηθούν αυτές οι μεγάλες ηθικές και πολιτισμικές αξίες, και να θεμελιώσουμε ένα μέλλον βασισμένο σε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για  όλους.»

Aπό αριστερά, ο Πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς κ. Γ. Χαντζηνικολάου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Χρ. Μεγάλου

«Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν εμπόδια στην επαγγελματική τους εξέλιξη»

Στην εκδήλωση μίλησε η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας κα Χριστίνα Κουλούρη, η οποία επεσήμανε ότι και σήμερα οι γυναίκες αντιμετωπίζουν συνήθως εμπόδια και διακρίσεις στην επαγγελματική τους εξέλιξη και αναφέρθηκε σε πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιβεβαιώνει αυτές τις διαπιστώσεις. Η συγκεκριμένη έρευνα κατέγραψε τις επιπτώσεις της πανδημίας στα γυναικεία δικαιώματα και όπως προκύπτει, διαπιστώθηκε σημαντικός αρνητικός αντίκτυπος τόσο στο επαγγελματικό και ψυχολογικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο των περιστατικών βίας εις βάρος τους. Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με την κα Κουλούρη, ότι στην Ελλάδα το 31% των γυναικών, λόγω της πανδημίας εξαρτάται τώρα πολύ περισσότερο οικονομικά από τους συντρόφους τους, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος κινείται μόλις στο 19%.

Aπό αριστερά, η κα Χρ. Κουλούρη, Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, η κα Μ. Κουίδου, Co-Founder του Café Femenino, CEO της COTECO SA, Principal του WSPC Coffee School, η κα Κ. Αλπίτση, CEO της ελculture και η κα Ελπ. Κόκκοτα, Founder & CEO της ΜΚΟ Mexoxo

«Συμβολή στη βελτίωση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας»

Στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Χρήστος Μεγάλου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για εμάς στην Τράπεζα Πειραιώς, θεμελιώδης στρατηγική δέσμευση που καθοδηγεί όλες μας τις δραστηριότητες, είναι η ουσιαστική συμβολή μας στη βελτίωση και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.  Και σήμερα, σε πείσμα της δύσκολης συγκυρίας, παρουσιάζουμε το πρωτοποριακό πρόγραμμα EQUALL που υπηρετεί αυτή τη στρατηγική και συνδέεται άμεσα με θέματα ζωτικής σημασίας, όπως είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων.  Το πρόγραμμα EQUALL αρχικά περιλαμβάνει δράσεις σε τρεις άξονες: την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων. Στις δράσεις μας, θα συμμετέχουν και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, ως μέντορες, συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία ακόμα μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις