Με κλειστές τις πόρτες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση της πρώτης από τις τρεις ηθοποιούς που καταγγέλλουν για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας τον συνάδελφο τους Πέτρο Φιλιππίδη.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η δίκη και για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Πριν από λίγα λεπτά έφτασαν και οι δύο μαζί στο δικαστήριο.

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη Φιλιππίδη

Υπενθυμίζεται ότι ομόφωνα οι τρεις τακτικοί δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αποφάσισαν οι δύο πρώτες από τις τρεις καταγγέλουσες για την υπόθεση Φιλιππίδη να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών.

Στην κρίση τους μέτρησε το γεγονός ότι το περιεχόμενο των καταθέσεων που αφορούν σε πράξεις κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας θα πρέπει να δοθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς  αφορούν αυστηρά θέματα ιδιωτικού βίου.

Και όπως ανακοίνωσε από έδρας η πρόεδρος του δικαστηρίου η κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών διευκολύνει την αναζήτηση της αλήθειας με λεπτομέρειες.

Η διαδικασία σήμερα

Η διαδικασία σήμερα, τρίτη δικάσιμο της υπόθεσης, αναμένεται να ξεκινήσει με την εξέταση από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης της γυναίκας που σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί και πάλι σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Η γυναίκα ξεκίνησε να καταθέτει χωρίς δημοσιότητα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του αιτήματος που υπέβαλε η ίδια καθώς και μία ακόμη από τα τρία φερόμενα θύματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας