Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, πιστός στη δέσμευσή του να εργαστεί για την αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Πολιτείας, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση των εξαιρετικά σημαντικών αντιδιαβρωτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία και παρέδωσε την 1η Απριλίου στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστα Σκρέκα.

Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: Πάντα παρών εκεί όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη

Στη σύντομη εκδήλωση παράδοσης που διοργανώθηκε, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, κ. Γιάννης Παπαθανασίου δεσμεύτηκε ότι ο Όμιλος θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται με ευαισθησία όχι μόνο στις ανάγκες των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, αλλά θα είναι πάντα παρών εκεί όπου υπάρχει πραγματικά ανάγκη, στηρίζοντας εμπράκτως την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση των κρίσιμων αυτών έργων, ώστε να συμβάλει στην επιτάχυνση της φυσικής αναγέννησης των καμένων δασικών εκτάσεων στον πλαίσιο της δέσμευσής του για την αναχαίτιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, υπογράμμισε ο κ. Παπαθανασίου, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν είναι υπόσχεση. Το θεωρούμε ηθική ευθύνη και καθήκον μας, ώστε να συμβάλλουμε στο βιώσιμο μέλλον της χώρας μας».

Σκρέκας: Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δάση μας

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ευχαριστώντας τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για την υλοποίηση αντιδιαβρωτικών έργων στη Βαρυμπόμπη, αλλά και στα Γεράνεια Όρη στον Σχίνο Κορινθίας εντός της προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν πολύ σύντομα, τόνισε ότι στην Κυβέρνηση «Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του περσινού καλοκαιριού καταβάλλουμε μια τεράστια εθνική προσπάθεια, που φέρνει αποτελέσματα, για την άμεση ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Η κυβέρνηση με σχέδιο και αποφασιστικότητα ανταποκρίνεται στην επείγουσα ανάγκη για την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και στην αναγέννηση και προστασία του φυσικού μας πλούτου. Εξαντλούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε τα δάση μας, που αποτελούν τη φυσική μας κληρονομιά και να τα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

(Από αριστερά προς τα δεξιά), κ. Ευάγγελος Γκουντούφας Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, κ. Σταύρος Τσιλίκουνας Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δασικών Έργων και Υποδομών, κ. Γιάννης Παπαθανασίου Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και κ. Κώστας Σκρέκας Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Ανεκτίμητα τα αντιδιαβρωτικά έργα για τη φυσική αναγέννηση του πρασίνου στις πυρόπληκτες περιοχές

Η συμβολή των αντιδιαβρωτικών έργων στη φυσική αναγέννηση των καμένων δασών θεωρείται ανεκτίμητη, καθώς συμβάλλουν στη συγκράτηση των πολύτιμων δασικών εδαφών, την αποτροπή της διάβρωσης, τη μερική μείωση της έντασης καθόδου του νερού και τον περιορισμό της καθόδου φερτών υλικών. Σημειώνεται, όμως, ότι για να περιοριστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα από έντονες βροχοπτώσεις, απαιτείται η κατασκευή και αντιπλημμυρικών έργων, όπως μεταξύ άλλων, η βαθιά αυλάκωση των εδαφών με κλίση μικρότερη από 30% για την αύξηση της διαπερατότητας και τη συγκράτηση του νερού και φερτών υλικών.

Με υλικά από τα καμένα τα αντιδιαβρωτικά έργα στη Βαρυμπόμπη

Τα αντιδιαβρωτικά έργα στη Βαρυμπόμπη, τα οποία χρηματοδότησε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι 100% οικολογικά και κατασκευάστηκαν βάσει μελέτης της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής χρησιμοποιώντας υλικά αποκλειστικά από τα καμένα δέντρα της περιοχής, και περιλαμβάνουν:

• 233.486 τρέχοντα μέτρα κορμοδεμάτα κατά μήκος των χωροσταθμικών καμπυλών, σύμφωνα με το ανάγλυφο του εδάφους στις πλαγιές των λεκανών απορροής των χειμάρρων.
• 20.913 τρέχοντα μέτρα κλαδοπλέγματα στις πλαγιές των λεκανών απορροής χειμάρρων.
• 1.503 τετραγωνικά μέτρα κορμοφράγματα, εντός των κοιτών των δευτερευόντων και τριτευόντων χειμάρρων, οι οποίοι συμβάλλουν σε μεγάλα ρέματα, για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά.

Sponsored article

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις