Tο κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, που πωλούσε πρόσβαση σε διαρροές δεδομένων αμερικανικών εταιρειών, ανακοίνωσε σήμερα η Europol.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η παράνομη πλατφόρμα «RaidForums» έχει κλείσει και η υποδομή της κατασχέθηκε ως αποτέλεσμα της Επιχείρησης TOURNIQUET, μιας σύνθετης προσπάθειας επιβολής του νόμου που συντονίζεται από την Europol για την υποστήριξη ανεξάρτητων ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Ο διαχειριστής του φόρουμ και δύο συνεργοί του συνελήφθησαν επίσης.

Το RaidForums, που κυκλοφόρησε το 2015, θεωρήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ hacking στον κόσμο με μια κοινότητα άνω του μισού εκατομμυρίου χρηστών. Αυτή η αγορά είχε κάνει όνομα πουλώντας πρόσβαση σε διαρροές βάσεων δεδομένων υψηλού προφίλ που ανήκαν σε έναν αριθμό αμερικανικών εταιρειών σε διαφορετικούς κλάδους. Αυτά περιείχαν πληροφορίες για εκατομμύρια πιστωτικές κάρτες, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και τα ονόματα χρήστη και τους σχετικούς κωδικούς πρόσβασης που απαιτούνται για την πρόσβαση σε διαδικτυακούς λογαριασμούς.

Η επιχείρηση TOURNIQUET, που συντονίστηκε σε διεθνές επίπεδο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταπολέμησης του Κυβερνοεγκλήματος της Europol, ήταν το αποκορύφωμα ενός έτους σχολαστικού σχεδιασμού μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου που συμμετείχαν στην προετοιμασία της δράσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία