Για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το «τιμόνι» της ΕΚΤ για να αναλάβει την πρωθυπουργία της Γαλλίας ρωτήθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, με την ίδια να ξεκαθαρίζει ότι δεν θα την ενδιέφερε μία τέτοια προοπτική.

«Χάνω τη φωνή μου», απάντησε σε σχετική ερώτηση κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη.

Τα σενάρια

Η υπόθεση της υποψηφιότητας της Κριστίν Λαγκάρντ κυκλοφορεί στα ΜΜΕ εδώ και αρκετούς μήνες, πολύ πριν ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, είχε προτείνει την ιδέα στον Εμανουέλ Μακρόν, ανέφερε η εφημερίδα «Les Echos» στις αρχές του έτους και, από τότε, οι φήμες δεν έχουν υποχωρήσει.

«Έχω δουλειά», είχε δηλώσει η Λαγκάρντ τον περασμένο Ιανουάριο στο μικρόφωνο του France Inter, για να δώσει τέλος στις φήμες αναφορικά με το μέλλον της.

Η θητεία της Λαγκάρντ στην ΕΚΤ προβλέπεται να λήξει το 2027 και «δεν συνηθίζει να τα παρατάει στην πορεία», όπως τόνισε η ίδια.

Στη συνέντευξη Τύπου, πάντως, ανησυχούσε περισσότερο για τη… φωνή της, επειδή πρόσφατα βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή