Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2021 υποχώρησε το Bitcoin τη Δευτέρα, όπως αναφέρει το Reuters, τονίζοντας ότι η πτώση των αγορών συνέχισε να πλήττει τα κρυπτονομίσματα, τα οποία επί του παρόντος διαπραγματεύονται σύμφωνα με τα λεγόμενα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές τεχνολογίας.

Το Bitcoin υποχώρησε στα 32.763,16 δολάρια, στην πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίασή του.

Το κρυπτονόμισμα έχει υποχωρήσει 13% μέχρι στιγμής τον Μάιο και έχει χάσει περισσότερο από το ήμισυ της αξίας του από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 69.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.

«Πιστεύω ότι τα πάντα εντός της κρυπτογράφησης εξακολουθούν να ταξινομούνται ως περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και σε μια πορεία ανάλογη με αυτή του Nasdaq, τα περισσότερα κρυπτονομίσματα καταρρέουν», δήλωσε ο Matt Dibb, COO της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Stack Funds με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 1,5% την περασμένη εβδομάδα και έχασε 22% μέχρι σήμερα, πληγωμένος από την προοπτική του επίμονου πληθωρισμού που αναγκάζει την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια παρά την επιβράδυνση της ανάπτυξης. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Nasdaq υποχώρησαν περαιτέρω 2,3% τη Δευτέρα.

Το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, το οποίο στηρίζει το δίκτυο Εthereum, έπεσε έως και τα 2.360 δολάρια τη Δευτέρα, το χαμηλότερο από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Αλλαγή δεδομένων και ανησυχίες

Σε γενικές γραμμές, μέχρι στιγμής, στην αγορά κρυπτονομισμάτων παρατηρούνταν επενδύσεις κυρίως, από μεμονωμένους επενδυτές, ενώ, τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησαν να επενδύουν στην αγορά αυτή και επαγγελματίες επενδυτές, όπως hedge funds και διαχειριστές κεφαλαίων

Διάφορα κράτη, ακόμη, έχουν ορίσει το Bitcoin νόμιμο χρήμα (Ελ Σαβαδόρ, Kεντροαφρικανική Δημοκρατία), με το Ελ Σαβαδόρ να προβαίνει σε δηλώσεις ότι θα επιτρέψει τις συναλλαγές στο εν λόγω νόμισμα, παράλληλα με το δολάριο – δήλωση που ανησύχησε σημαντικά το ΔΝΤ, το οποίο, με τη σειρά του, ζήτησε από το Ελ Σαβαδόρ να ανακαλέσει την απόφασή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
Η ψηφιακή τράπεζα Revolut λαμβάνει έγκριση για υπηρεσίες crypto
CoinDesk |

Η ψηφιακή τράπεζα Revolut λαμβάνει έγκριση για υπηρεσίες crypto

Η έγκριση θα επιτρέψει στην εταιρεία, η οποία αποτιμήθηκε στα 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης, να προσφέρει υπηρεσίες κρυπτογράφησης στους 17 εκατομμύρια πελάτες της στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο

Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ
CoinDesk |

Οι συλλογές NFT θα ρυθμίζονται όπως τα κρυπτονομίσματα στο πλαίσιο του νόμου MiCA της ΕΕ

Τα NFTs που αποτελούν μέρος μιας συλλογής θα πρέπει να εφαρμόζουν τους νέους κανόνες κρυπτογράφησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπούν στην προειδοποίηση των επενδυτών για τους κινδύνους

Η υπηρεσία Tornado Cash μπήκε στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ
CoinDesk |

Η υπηρεσία Tornado Cash στη μαύρη λίστα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ

Το υπουργείο απαγόρευσε τη χρήση της από Αμερικανούς ως θέμα εθνικής ασφάλειας, επειδή οι χάκερς της Βόρειας Κορέας φέρονται να χρησιμοποιούν την υπηρεσία για να ξεπλένουν κλεμμένα κρυπτογραφικά κεφάλαια