Η χώρα μας σήμερα μετά από δέκα πολύ δύσκολα χρόνια είναι πιο ισχυρή, πιο αξιόπιστη και πιο ώριμη από όσο πιθανόν ήταν στο παρελθόν. Μετά την οικονομική και την υγειονομική κρίση η εμπιστοσύνη επέστρεψε, οι μεταρρυθμίσεις επιταχύνθηκαν, η βιομηχανία απέδειξε την ανθεκτικότητα της και το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων γνωρίζει άνευ προηγουμένου ανάπτυξη. Παρά την αναστάτωση που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ακολούθησε την άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και μια χώρα που βρίσκεται στις παραμονές δυναμικής ανάπτυξης.

Αυτά μεταξύ άλλων επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την ευκαιρία της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ομόλογου συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών από την Γαλλία (MEDEF), Geoffroy Roux De Bezieux, μετά από πρόσκληση του ΣΕΒ.

Οι γαλλικές επενδύσεις

Ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών κατά 11 % το 2021 καθώς και την άνοδο των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες το 2021 έφθασαν σε 1,5 δισεκ. ευρώ. Σημείωσε ιδιαίτερα την παρουσία στη χώρα μας επιχειρήσεων όπως οι Vinci, Lafarge, Michelin, Imerys στη βιομηχανία, Ocean Winds, AKUO Energy, VALOREM στις ανανεώσιμες πηγές, L’ Oreal στα καλλυντικά, Pierre Fabre, ANOSI-AVENTIS στα φάρμακα, AXA, Groupama στις ασφάλειες, THALES, Alstom στην υψηλή τεχνολογία, DANONE, Delifrance, Pernod-Ricard στα τρόφιμα, SOFITEL (ξενοδοχεία), κ.α. Υπογράμμισε ωστόσο και τις ελληνικές επενδύσεις στη Γαλλία, από επιχειρήσεις όπως οι ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Lariplast, Μαΐλλης, Coco-Mat, Υφαντής, Όλυμπος, Κορρές και Lavipharm.

Ευκαιρίες

Η επίσκεψη των γαλλικών επιχειρήσεων υπογραμμίζει όχι μόνο την μακρόχρονη φιλία των δύο λαών αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

«Προσβλέπουμε στην επιχειρηματική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο πρόεδρος του MEDEF Geoffroy Roux De Bezieux. Σημείωσε αναφερόμενος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές πως η Γαλλία απέφυγε μια δύσκολη κατάσταση ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι στην ημέρα της Ευρώπης και ενώ βρισκόμαστε στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία βλέπουμε τον πόλεμο να επιστρέφει στην Ευρώπη και τη δημοκρατία να υποχωρεί ανά τον κόσμο. Επεσήμανε ακόμη ότι η εικόνα των επιχειρήσεων βελτιώθηκε μετά τον κορωνοϊό «και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία