Προθεσμία μέχρι τις 23 Μαΐου για υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους αγοραστές της ITA Airways –διαδόχου της Alitalia- έθεσε η ιταλική κυβέρνηση, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ότι το deal θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο ιταλός υπουργός Οικονομίας Ντανιέλε Φράνκο.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δρομολογήσει την πώληση της ΙTA, διατηρώντας για λογαριασμό του δημοσίου σε πρώτη φάση ένα μειοψηφικό ποσοστό.

Οι μνηστήρες

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο Κοινοβούλιο ο αρμόδιος υπουργός, τρεις είναι οι υποψήφιοι πλειοδότες.

Πρόκειται για τον ναυτιλιακό όμιλο MSC μαζί με τη γερμανική Lufthansa, το αμερικανικό ταμείο Certares σε συνεργασία με την Delta  και την Air France και τον επενδυτή Indigo Partners, πρόσθεσε ο Franco.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο η Msc σε συνεργασία με την γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa, ζήτησαν περίοδο αποκλειστικότητας 90 ημερών για να μελετήσουν τη συμφωνία. Η ιταλική κυβέρνηση, όμως, προτίμησε την τακτική να αφήσει ανοιχτή την πόρτα και σε άλλους ενδιαφερόμενους.

«Θα εξετάσουμε τις τρεις προσφορές με διαφανή τρόπο, δεν υπάρχει απόφαση από μέρους μας προς το παρόν», είπε ο Φράνκο προσθέτοντας ότι βασικό κριτήριο είναι ο αγοραστής να ανήκει κατά 51% τουλάχιστον σε ευρωπαϊκή εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή