Σε αναζήτησή κατεύθυνσης βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ προσπαθούν να ενισχύσουν την κίνηση της ανάκαμψης και να αποκτήσουν ανοδική δυναμική.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο κοινής ωφελείας να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.507 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,07% στις 14.176 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,05% στις 6.431 μονάδες.

Οι επενδυτές από τη μία αφομοιώνουν αφομοιώνουν τα σχόλια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος είπε ότι είναι αποφασισμένος να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι να μειωθεί ο πληθωρισμός, και από την άλλη αναμένουν την αντίδραση της Ρωσίας στα αιτήματα ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η κατασκευάστρια ανεμογεννητριών Siemens Gamesa σημειώνει άλμα περισσότερο από 10%, αφού το Reuters ανέφερε ότι η Siemens Energy ετοιμάζει μια προσφορά για να αγοράσει το υπόλοιπο τρίτο της εταιρείας που δεν κατέχει ήδη.

Στον αντίποδα, η αγγλο-γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία Tui υποχωρεί 10% καθώς δέχτηκε πρόταση για placement στο κεφάλαιο της.

Στα μάκρο της ημέρας, σε υψηλά 40 ετών έφτασε ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Απρίλιο του 2022, καθώς διαμορφώθηκε στο 9% σε ετήσια βάση. Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 2,5% σε μηνιαία βάση, οριακά κάτω από τις εκτιμήσεις οικονομολόγων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές