Σε κόφτη στις εξαγωγές ευγενών αερίων, όπως το νέον, που είναι βασικό στοιχείο για την κατασκευή μικροτσίπ, ανακοίνωσε πως προχωρά η Ρωσία. Οι περιορισμοί θα ισχύσουν μέχρι τα τέλη της χρονιάς, με στόχο να ενισχυθεί η θέση της ρωσικής αγοράς.

Την απόφαση ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εμπορίου με τον υφυπουργό Βασίλι Σπακ να διαμηνύει στο Reuters πως η κίνηση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία, ώστε η Ρωσία να αναδιοργανώσει τις εφοδιαστικές της γραμμές και να δημιουργήσει καινούργιες.

«Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε την παραγωγική μας δυνατότητα στο άμεσο μέλλον. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ρόλο στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και αυτό θα μας προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο είναι αναγκαίο για να προχωρήσουμε σε αμοιβαία επωφελείς συνομιλίες με τους συναδέλφους μας» σχολίασε ο Ρώσος υπουργός.

Στο εξής και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, οι εξαγωγές ευγενών αερίων από την Ρωσία θα απαιτούν ειδική κρατική άδεια.

Η Ρωσία καλύπτει το 30% των αναγκών της παγκόσμιας αγοράς σε ευγενή αέρια, γεγονός που σημαίνει ότι η ήδη πιεσμένη αγορά των ημιαγωγών θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη θέση. Εξάλλου και η Ουκρανία είχε σημαντικό μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, έως ότου ο πόλεμος την υποχρέωσε να διακόψει την παραγωγή στις μονάδες παραγωγής ευγενών αερίων σε πόλεις όπως η Μαριούπολη και η Οδησσός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία