Εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση εφέτος προκύπτουν από τα στοιχεία της χρήσης της εφαρμογής Uber στην Ελλάδα.

Όπως επεισημαίνεται σε σχετική ενημέρωση, φέτος, σε σχέση με τον Μάιο του 2019 οι χρήστες από το εξωτερικό που επισκέφθηκαν την Ελλάδα και άνοιξαν την εφαρμογή αυξήθηκαν κατά 152%, ενώ οι χρήστες από το εξωτερικό που χρησιμοποίησαν την πλατφόρμα για να εξασφαλίσουν μια διαδρομή αυξήθηκαν κατά 185%.

Σε ότι αφορά τους χρήστες από το εξωτερικό που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για να μετακινηθούν από και προς το αεροδρόμιο αυξήθηκαν κατά 172%, αναφέρεται.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε σχέση με τον Μάιο του 2019, φέτος τον ίδιο μήνα, σημαντική αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των επισκεπτών που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή της Uber από το Ηνωμένο Βασίλειο (+28%) και τη Γαλλία (+36%).

H Σαρίτα Βαρούχ, Γενική Διευθύντρια UBER Greece δήλωσε «Περιμένουμε μια πολύ δυνατή σεζόν φέτος. Ήδη η τουριστική κίνηση τον Μάιο έφτασε τα επίπεδα του περσινού Ιουλίου που είναι παραδοσιακά ο μήνας με την περισσότερη τουριστική κίνηση για την Αθήνα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα νούμερα που βλέπουμε ήδη είναι ανεβασμένα κατά περίπου 180% σε σχέση με το 2019.»

Σήμερα, η Uber παρέχει μέσω της πλατφόρμας της την υπηρεσία Uber Taxi στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Κεφαλογιάννη: Ζήτησε ειδικά κονδύλια απο την ΕΕ για απ’ ευθείας χρηματοδότηση στον τουριστικό τομέα
Τουρισμός |

Τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη παρουσίασε στην ΕΕ η Ολγα Κεφαλογιάννη

Τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας που προωθούν την ατζέντα της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ