Για πρώτη φορά παρουσιάζουν στα Κύθηρα τον φωτογράφο Γιάννη Τζώρτζη, η γκαλερί Follow Your Art σε συνεργασία με την γκαλερί a.antonopoulou.art, στην έκθεση περιβαλλοντικής φωτογραφίας με τίτλο NATURA TRANSITA, ή αλλιώς η ΦΥΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 9 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει από τις 24 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου.

Η έκθεση του Γιάννη Τζώρτζη πέρα από την ατέρμονη βιωματική περιπλάνησή του στον ωκεανό της ατομικής ευθύνης και της αυθεντικής καλλιτεχνικής έκφρασης, αποτελεί ένα αγωνιώδες κάλεσμα συλλογικής συνειδητοποίησης του πόσο πολύ εξαρτόμαστε (ακόμη) τόσο εμείς, όσο και οι επόμενες γενιές από τις επιλογές μας. Η Φύση ούτως ή άλλως θα συνεχίσει τη μετάβαση και χωρίς εμάς.

Διαβάστε επίσης: The Ellinikon Experience Park: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2022

Ο Γιάννης Τζώρτζης είναι Μέλος της Royal Photographic Society of Great Britain (RPS) και έχει ταξιδέψει στον κόσμο με την οργάνωση Green Project υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, για την αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης μέσω της περιβαλλοντικής φωτογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Πολιτισμού: Έργα 5,3 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Βραβευμένο έργο

Το έργο του έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως “Best Practice in the Annual Report of National Commissions for UNESCO of 2014”, ενώ έχει αποσπάσει το “First Prize in Arts” στο “Public Book Awards 2015”, το “Πρώτο Βραβείο” του “International Photo Competition 2014” του Energy Community της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιέννη, Αυστρία, το “Μεγάλο Βραβείο Διεθνούς Συμμετοχής” του “Festival del’ Image Environnementale 2010” στο Παρίσι, Γαλλία καθώς επίσης και το “Third Award for the Clean Development Mechanism” στο “United Nations Framework Convention on Climate Change 2010” στο Κανκούν, Μεξικό. Το 2018, το ντοκιμαντέρ σε παραγωγή της Green Project “SUDAMERICA” διακρίθηκε στο “4ο Αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ της Αθήνας”, που συνδιοργανώθηκε από την “Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ” και το “Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης”, ενώ το 2019 κέρδισε το ειδικό βραβείο “El Rey: Espíritude España” στο “Barcelona International Film Festival”.

FOLLOW YOUR ART: Καψάλι, Κύθηρα, τηλ: 6973639044 https://www.facebook.com/FollowYourArtgallery

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus