Με μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα επίπεδα ενόψει της δύσκολης εβδομάδας που άνοιξε, καθώς οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών πληθαίνουν ενώ αναμένεται και η απόφαση για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων από την Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,33% στις 32.005 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 3.967 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,15% στις 11.816 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Newmont Corporation υποχωρούν 6,7% αφού η εταιρεία εξόρυξης ανέφερε πτώση κερδών σχεδόν κατά 41% στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με πέρυσι, επηρεασμένη από την πτώση των τιμών του χρυσού.

Διαβάστε επίσης: ΧΑ: Balance δυνάμεων στις 830 μονάδες

Η Philips υποχωρεί κατά 9% αφού η ολλανδική εταιρεία κατασκευής ιατρικού εξοπλισμού ανέφερε χαμηλότερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία κέρδη, επικαλούμενη τα lockdown στην Κίνα και ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η πιο σημαντική εβδομάδα διαπραγμάτευσης

Σήμερα άρχισε η τελευταία εβδομάδα διαπραγμάτευσης για τον μήνα Ιούλιο, και ίσως η πιο σημαντική του καλοκαιριού, με τη συνεδρίαση της Fed, τα δεδομένα για το ΑΕΠ και τα κέρδη από σχεδόν το ένα τρίτο του S&P 500, συμπεριλαμβανομένων των πέντε εταιρειών τεχνολογίας mega cap, να αναμένονται. Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας οικονομικής ύφεσης και ελπίζουν ότι η καταιγίδα ειδήσεων αυτής της εβδομάδας θα βοηθήσει να κατευθύνουν τις προσδοκίες τους.

«Οι επενδυτές πιθανότατα πιστεύουν ότι η ανακοίνωση της Πέμπτης για το ΑΕΠ θα δείξει ένα δεύτερο τρίμηνο πτώσης, που είναι το ανεπίσημο σήμα ύφεσης», δήλωσε ο Sam Stovall, επικεφαλής επενδυτικής στρατηγικής της CFRA Research. «Ενώ η Fed πιθανότατα θα ανακοινώσει μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης την Τετάρτη, θα προσφέρει έναν πιο συγκρατημένο τόνο προς περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων. Βλέπουμε αυτό το ράλι αντίθετης τάσης να συνεχίζεται στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε.

Πάντως, η Wall Street έχει κάνει ήδη δύο ανοδικές συνεδριάσεις στις τρεις τελευταίες. Ο S&P 500 επιχειρεί να επιστρέψει αφού διολίσθησε σε bear market νωρίτερα φέτος. Ο δείκτης κερδίζει σήμερα  περισσότερο από 8% από τα χαμηλά του 2022 και διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Ιουνίου.

Μέχρι τώρα, περίπου το 21% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα. Από αυτές, σχεδόν το 70% ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street