Στο έλεος κυβερνοεπιθέσεων βρίσκονται οι περισσότερες αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου εκτίθενται σε κινδύνους παραβίασης στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με νέα μελέτη της εταιρείας αξιολόγησης και παρακολούθησης των κινδύνων στον κυβερνοχώρο BreachBits.

Η ανάλυση στοιχείων σε 98 εταιρείες του κλάδου έδειξε ότι ο κίνδυνος εν γένει είναι μέτριος, αλλά δεν κατανέμεται ομοιόμορφα.

Θέμα… μεγέθους

Για παράδειγμα, το 94% όλων των απειλών ransomware στόχευσε το 51% των εταιρειών που συμμετείχαν στη μελέτη, αναφέρει η BreachBits. Άλλα ευρήματα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσο μεγαλύτερη είναι η εταιρεία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος παραβίασης στον κυβερνοχώρο. Ο κίνδυνος αυξάνεται για εταιρείες με περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα και για εταιρείες με περισσότερους από 250 υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης – Κυβερνοεπιθέσεις: Ξεπέρασε τα 6 δισ. δολ. πέρυσι το κόστος παγκοσμίως

Η μελέτη της BreachBits κατατάσσει το 59% των εταιρειών ως μεσαίου κινδύνου για παραβίαση στον κυβερνοχώρο, το 13% σε χαμηλό κίνδυνο και το 28% σε πολύ χαμηλό κίνδυνο.

«Κατά μέσο όρο, οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου που παρατηρήσαμε ήταν σε μέτριο κίνδυνο, με βαθμολογία 4,1 στα δέκα στην κλίμακα BreachRisk μας, αλλά αυτός ο κίνδυνος δεν κατανεμήθηκε ομοιόμορφα σε ολόκληρο τον κλάδο», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BreachBits, John Lundgren.

Διαβάστε επίσης – Κυβερνοασφάλεια: Αύξηση 42% στις επιθέσεις – Νούμερο 1 απειλή το ransomware

Σε παγκόσμιο επίπεδο

«Επιπλέον, το 11% των εταιρειών παρουσίασε δυνητικά σοβαρές απειλές υψηλού κινδύνου. Εντοπίζουμε και παρακολουθούμε τους κινδύνους στον κυβερνοχώρο σε κλίμακα όπως κάναμε εδώ, εντοπίζουμε προβλήματα και στη συνέχεια τα δοκιμάζουμε όπως θα έκανε ένας χάκερ για τους πελάτες μας», πρόσθεσε ο Lundgren.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα στελέχη της ενεργειακής βιομηχανίας προετοιμάζονται για αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο τα επόμενα δύο χρόνια, έδειξε έρευνα της DNV μεταξύ 940 ερωτηθέντων από όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 84% των στελεχών αναμένουν ότι αυτές θα οδηγήσουν σε φυσική ζημιά σε ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία, ενώ περισσότερο από το μισό -54%- αναμένει ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα οδηγήσουν σε απώλεια ανθρώπινων ζωών. Περίπου το 74% των ερωτηθέντων αναμένει περιβαλλοντική ζημιά ως αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία