Δημοφιλής προορισμός για τους “ψηφιακούς νομάδες” έχει καταστεί τα τελευταία χρόνια η Τουρκία καθώς θεωρούνται πόλοι έλξεις οι ισχυρές τεχνολογικές υποδομές της, η εύκολη πρόσβαση και τα προηγμένα ψηφιακά τραπεζικά συστήματα και συστήματα πληρωμών, όπως αναφέρει το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Πρεσβείας της Τουρκίας.

Με μια βίζα ψηφιακού νομά, οι επισκέπτες μπορούν να παρατείνουν τη διαμονή τους στην Τουρκία και να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας και πόλεις όπως η Κωνσταντινούπολη. Η Σμύρνη, η Μούγλα και η Αττάλεια.

Ντομάτες: Ποιοι γνωστοί επιχειρηματίες ποντάρουν στο… κόκκινο κόντρα στο άλμα των τουρκικών εισαγωγών

H διαδικασία για τη χορήγηση βίζας

Η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει παράδεισος για τους ψηφιακούς νομάδες. Για να αποκτήσουν άδεια διαμονής στην Τουρκία, οι ψηφιακοί νομάδες, πριν από την υποβολή αίτησης ψηφιακού νομά, μπορούν εύκολα να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αίτησή τους από την πλατφόρμα Digital Nomad GoTürkiye.

Αφού ολοκληρώσουν τις προαπαιτούμενες ενέργειες σε αυτή την πλατφόρμα, οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν ένα «Πιστοποιητικό Ταυτοποίησης Ψηφιακού Νομά». Με το πιστοποιητικό που θα λάβουν από την πλατφόρμα, θα πρέπει να συνεχίσουν τη διαδικασία στα τουρκικά προξενεία ή/και στα κέντρα απόκτησης άδειας διαμονής (βίζα).

Ποιος μπορεί να εργαστεί ως ψηφιακός νομάς στην Τουρκία;

Οι πολίτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, των Κάτω Χωρών, του Λουξεμβούργου, της Ιρλανδίας, της Δανίας, της Ελλάδας, της Κροατίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, της Σουηδίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας, της Σλοβακίας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Λιθουανίας, της Μάλτας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας, ηλικίας 21-55 ετών, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έκδοση άδειας διαμονής ψηφιακού νομά στην Τουρκία.

Ποια έγγραφα απαιτούνται

Για την απόκτηση Πιστοποιητικού Ταυτοποίησης Ψηφιακού Νομά πρέπει να μεταφορτώσετε στην πλατφόρμα, υπογεγραμμένα, τα παρακάτω έγγραφα:

  • Ταξιδιωτικό έγγραφο/διαβατήριο σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία άφιξης στην Τουρκία
  • Πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό
  • Έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο αιτών/η αιτούσα εργάζεται ως ψηφιακός νομάς:

α) Σύμβαση εφόσον εργάζεται για εταιρεία (πλην εταιρειών με έδρα την Τουρκία) ή

β) Συμφωνητικό που έχει υπογραφεί από τον υποψήφιο και την εταιρεία σε περίπτωση που ο πρώτος είναι αυτοαπασχολούμενος (πλην εταιρειών με έδρα την Τουρκία)

  • Βιομετρική φωτογραφία
  • Έγγραφο που να αποδεικνύει ότι ο υποψήφιος έχει μηνιαίο εισόδημα 3.000 δολάρια ΗΠΑ ή ετήσιο εισόδημα 36.000 δολάρια ΗΠΑ.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή