H υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας «πιστεύει πολύ» στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Αγγλίας και της ευθύνης που έχει (η τράπεζα) στον καθορισμό της πολιτικής για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, όπως δήλωσε σήμερα η ίδια.

Η Τρας που προηγείται στις προτιμήσεις για την ανάδειξή της στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος, αλλά και στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, κατά την αυριανή ημέρα, έχει προκαλέσει ανησυχίες στο πλαίσιο του εσωκομματικού ανταγωνισμού για την αντικατάσταση του Μπόρις Τζόνσον, υποσχόμενη ότι θα επανεξετάσει το ρόλο της Τράπεζας της Αγγλίας.

Διαβάστε επίσης: Οριζόντια μείωση του ΦΠΑ κατά 5% εξετάζει η Λιζ Τρας

«Πιστεύω πολύ στην ανεξαρτησία της Τράπεζας της Αγγλίας», δήλωσε στην εκπομπή «Sunday with Laura Kuenssberg» του BBC. «Χρειαζόμαστε να επιτρέψουμε στην Τράπεζα της Αγγλίας να κάνει τη δουλειά της», απάντησε η ίδια, όταν ερωτήθηκε για το ρόλο της ως πρωθυπουργού στην προσπάθεια τιθάσευσης του πληθωρισμού.

Οι δηλώσεις που προκάλεσαν ανησυχία

Υπενθυμίζεται πως η Τρας με δηλώσεις της είχε διαμηνύσει ότι αν αναλάβει την πρωθυπουργία σχεδιάζει να αναθεωρήσει την «εντολή» προς την κεντρική τράπεζα της χώρας, περιορίζοντας την ανεξάρτηση λήψη αποφάσεων αναφορικά με τα επιτόκια.

Η Τρας αναφέρθηκε για πρώτη φορά στις αλλαγές αυτές σε ομιλία της στο Κάρντιφ στις 3 Αυγούστου.

«Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης του πληθωρισμού είναι η νομισματική πολιτική και αυτό που είπα είναι ότι θέλω να αλλάξω την εντολή της Τράπεζας της Αγγλίας για να βεβαιωθώ ότι στο μέλλον θα ταιριάζει με μερικές από τις πιο αποτελεσματικές κεντρικές τράπεζες στον κόσμο στον έλεγχο του πληθωρισμού», είπε χαρακτηριστικά η Τρας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως