Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών υποχώρησαν οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, σε μία ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει ισχυρή, παρά το γεγονός ότι η Federal Reserve αυξάνει τα επιτόκια και η οικονομία επιβραδύνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 6.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 222.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 3 Σεπτεμβρίου.

Τα δεδομένα για την προηγούμενη εβδομάδα αναθεωρήθηκαν πτωτικά, και έδειξαν 4.000 λιγότερες αιτήσεις από αυτές που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 240.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια κατά 225 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τον υψηλό πληθωρισμό μειώνοντας τη ζήτηση στην οικονομία. Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμη ελάχιστες ενδείξεις για εκτεταμένες απολύσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν δύο κενές θέσεις για κάθε άνεργο.

Η ισχύς της αγοράς εργασίας αμβλύνει τους φόβους ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση μετά τη συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Στη μηνιαία έκθεσή της για τις θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εργοδότες προσέλαβαν περισσότερους εργαζομένους από ό,τι αναμενόταν τον Αύγουστο.

Οι αιτήσεις για επιδόματα  παρέμειναν πολύ κάτω από το εύρος των 270.000-300.000 , ένα όριο το οποίο σύμφωνα με τους οικονομολόγους θα σηματοδοτούσε σημαντική επιβράδυνση στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή