Με πολύ χαμηλό τζίρο, αλλά σταθερά σε θετικά εδάφη, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί την πλάγια κίνηση πέριξ των 820 μονάδων. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,30%, στις 821,60 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 16 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μετά το ανοδικό ξέσπασμα της Δευτέρας και της Τρίτης, το ΧΑ αφομοιώνει τα επίπεδα των 820 μονάδων, επιτρέποντας τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών χωρίς να χάνει τα κεκτημένα. Οι συναλλακτικοί ρυθμοί έχουν πέσει κατακόρυφα, καθώς μετά από τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης δεν έχουν διακινηθεί ούτε 5 εκατ. τεμάχια, αποτυπώνοντας τη διστακτικότητα των αγοραστών, αλλά και την αναμονή των πωλητών.

Ο γενικός δείκτης

Όπως εξηγεί και η Trader24, τόσο το στενό εύρος διακύμανσης, όσο και η χαμηλή συν/κή δραστηριότητα, δεν βοηθούν στη συναγωγή κάποιου ασφαλούς συμπεράσματος για τη συνέχεια. Σε κάθε περίπτωση, η ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να αντέδρασε από ενδιαφέρον τεχνικό σημείο, σώζοντας προσώρας την ανοδικότητα των τελευταίων δυόμιση ετών παραμένει ως έχει, με το επόμενο επίπεδο να φαίνεται πέριξ των 840 μονάδων, στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας σε Wall Street και ευρωαγορές να σταθεροποιηθούν διατηρώντας θετικό momentum. Ο κίνδυνος θα έρθει κάτω από τις 785 μονάδες, καθώς ενδεχόμενη απώλεια αυτού του επιπέδου θα δώσει το τελικό χτύπημα στους εναπομείναντες αισιόδοξους, ώστε να τα παρατήσουν και να αφήσουν τους πωλητές να παρελάσουν στο άδειο ταμπλό του ΧΑ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Quest και Εθνική κρατούν το θετικό πρόσημο της αγοράς με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Πειραιώς, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Alpha Bank, Coca Cola και ΓΕΚ Τέρνα. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εντοπίζονται σε ΕΛΧΑ, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο και ΟΛΠ, με τις Jumbo, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Τιτάν, Aegean, Eurobank και ΔΕΗ να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες