Σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας προχωρά ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) με την υλοποίηση του έργου βελτίωσης ενεργειακής απόδοσης του φωτισμού του λιμανιού.

Ο ΟΛΗ υπέγραψε σύμβαση ενεργειακής αναβάθμισης του λιμανιού με την ανάδοχο κοινοπραξία SirecEnergy και Μεσογειακή, με στόχο την αναβάθμιση όλων των φωτιστικών σωμάτων του λιμανιού με LED που θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας 45%, ήτοι 880.000 kWh τον χρόνο.

Πράσινη μετάβαση

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Μηνάς Παπαδάκης τόνισε ότι η πράσινη μετάβαση στο λιμάνι του Ηρακλείου γίνεται πράξη καθώς η αντικατάσταση των συμβατικών φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με φωτιστικά σώματα και λαμπτήρες τεχνολογίας LED πρόκειται να μειώσει σε πολύ σημαντικό ποσοστό την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και το κόστος της.

«Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου της  ενεργειακής αναβάθμισης αναμένεται να έχει  σημαντική προστιθέμενη αξία όσον αφορά τη μείωση  του ενεργειακού κόστους και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Είναι η σημαντικότερη παρέμβαση αναβάθμισης του φωτισμού και εξοικονόμησης ενέργειας, που έχει γίνει ποτέ στο Λιμάνι μας. Βελτιώνουμε θεαματικά την ποιότητα φωτισμού στους χώρους του Λιμανιού και παράλληλα το αναβαθμίζουμε. Δημιουργούμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό δίκτυο φωτισμού. Παράλληλα εξοικονομούμε πόρους και ενέργεια. Χτίζουμε βήμα βήμα το Πράσινο Λιμάνι που οραματιστήκαμε και έχουμε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια», σημείωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης