Μικρό προβάδισμα, αλλά… προβάδισμα έχουν οι πωλητές σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και καταφέρνει να διατηρήσει την επαφή με τις 850 μονάδες, δεν μπορεί να απορροφήσει τις διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται σε αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,10% στις 850,22 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

Αν και το ΧΑ προσπάθησε λίγο νωρίτερα να ανατρέψει το αρνητικό πρόσημο, οι πιέσεις σε δεικτοβαρείς, όπως η Coca Cola, δεν έχουν επιτρέψει στους αγοραστές να αναλάβουν τα ηνία, καθώς μένουν σε πιο επιλεκτικές στρατηγικές κινήσεις. Άλλωστε, είναι εύλογο μετά το τριήμερο ράλι ανόδου να υπάρχει μια επιφυλακτικότητα, καθώς η αφομοίωση των επιπέδων θα πρέπει να προηγηθεί οποιασδήποτε συνέχειας της κίνησης.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και μικρά κέρδη

Θετικό το momentum

Πάντως, όπως επισημαίνει και η Trader24, παρά το γεγονός ότι τα πρόσημα είναι μικτά και το εύρος αρκετά στενό, ώστε να δικαιολογηθεί κάποια ισχυρή τάση, το momentum παραμένει θετικό, και μάλιστα σε μια αγορά που μοιάζει «κοιμισμένη» μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις χαμηλού τζίρου. Σε αυτό το περιβάλλον και ειδικότερα υπό τη θεώρηση της άτσαλης εξόδου ενδεχόμενων short θέσεων, η αγορά μοιάζει έτοιμη να δει τις 870 μονάδες του Δείκτη, τουλάχιστον όσο παραμένει αλώβητη η ζώνη 785-800.

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΠΑΠ, Coca Cola και Quest βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Πειραιώς, Motor Oil, Aegean, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Βιοχάλκο. Από την άλλη, ο ΟΛΠ ξεχωρίζει με το +4,88% και ο Ελλάκτωρ με το +5,56%. ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ καταγράφουν σημαντικά κέρδη, ενώ ανοδικά κινούνται και οι ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, Λάμδα και ΕΛΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών