Στον όμιλο Daher πουλάει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία η ιδιοκτήτρια της Zara, Inditex SA, σηματοδοτώντας την αποχώρησή της από τη χώρα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι θα διατηρηθεί ένας «σημαντικός αριθμός θέσεων εργασιών» στη Ρωσία, ενώ η Daher, που έχει έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα συνεχίσει να νοικιάζει πολλά από τα καταστήματα της Inditex, χωρίς να διευκρινίζονται οι ακριβείς όροι της συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης: Zara: Γιατί κάνει στροφή στα ρούχα από δεύτερο χέρι

Η Daher θα λειτουργεί στη Ρωσία με το δικό της εμπορικό σήμα, αλλά εάν στο μέλλον η Inditex επιθυμεί να επιστρέψει στη χώρα, η συμφωνία περιγράφει τη δυνατότητα να το κάνει μέσω franchising.

Ο αντίκτυπος της αποχώρησης

Η Inditex αναμένει ότι ο αντίκτυπος της αποχώρησης της  θα καλυφθεί από τις προβλέψεις της εταιρείας που έγιναν το πρώτο εξάμηνο και ανερχόταν σε 216 εκατ. ευρώ για το κλείσιμο των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Η Inditex τον Μάρτιο έκλεισε τα 502 καταστήματά της στη Ρωσία και σταμάτησε τις διαδικτυακές πωλήσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία αντιπροσώπευε περίπου το 8,5% των συνολικών κερδών προ φόρων και τόκων του ομίλου και ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Inditex, με βάση τον αριθμό των καταστημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή