Ο βουλευτής Ανδρέας Πάτσης, εκλέγεται στα Γρεβενά και κατάγεται από το χωριό Δοτσικό, όπως αναφέρει το βιογραφικό του. Έγινε βουλευτής της μονοεδρικής το 2019 και είναι η πρώτη φορά που είναι εκπρόσωπος στο Κοινοβούλιο. Σήμερα διαγράφτηκε από τη ΝΔ.  Όμως, η δικηγορική και επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι πλούσια.

Σύμφωνα, με τις καταγγελίες Πολάκη και τα έγγραφα που έχει δημοσιεύσει το δικηγορικό του γραφείο πήρε άπειρες δουλειές από τα ΕΛΤΑ που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Το 100% των ΕΛΤΑ ανήκει από το Δεκέμβριο του 2020 στο Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης: Πάτσης: Η ΝΔ διέγραψε τον βουλευτή από την ΚΟ – Καταγγελίες ότι διαχειρίζεται «κόκκινα» δάνεια

Είναι πολύ πιθανόν ότι μια πολιτική σχέση με την διοίκηση των ΕΛΤΑ μπορεί να έδωσε δουλειές, αν και τα ΕΛΤΑ αναφέρουν πως οι δουλειές δίνονταν στο Διεθνή Νομικό Οίκο DLA PIPER και όχι στον κ. Πάτση. Ωστόσο, οι αναρτήσεις των ΕΛΤΑ στη Διαύγεια, τις οποίες έχει αναρτήσει ο κ. Πολάκης έχουν ως δικαιούχο την εταιρεία AΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ. Το Διεθνές Νομικό Γραφείο όπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ εκπροσωπεί στην Ελλάδα το γραφείο του κ. Πάτση.

Είναι προφανές ότι ακόμη και έτσι να είναι, δεν μπορεί πολιτικά και ηθικά να σταθεί καμία δικαιολογία και γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

Διαβάστε επίσης:Πάτσης: Δεν παραδίδει την έδρα στη ΝΔ

Πιο κραυγαλέο πολιτικά είναι το γεγονός ότι αγόρασε κόκκινα δάνεια με 4,3 εκατ. ευρώ, στο 1/12 της αξίας τους και «κυνηγά» πολίτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο τους για να εισπράξει τα οφειλόμενα. Ένας εκπρόσωπος πολιτών στη Βουλή ασκεί –νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα- που στρέφεται σε βάρος των πολιτών στην πιο ακραία μορφή.

Όπως δημοσιεύει ο κ. Πολάκης και σήμερα εισπράτει δόσεις από πολίτες που είχαν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη. 

Το «τρύπιο» πόθεν έσχες

Όμως, αν δει κανείς το Πόθεν έσχες του βουλευτή από το 2018 θα διαπιστώσει μια αλματώδη αύξηση εισοδημάτων και εταιρειών στις οποίες συμμετέχει. (Στοιχεία και γραφήματα από το vouliwatch)

Το 2018 είχε εισόδημα 34.700 ευρώ μαζί με τη σύζυγό του και από επιχειρηματική δραστηριότητα 12,94 ευρώ. Είχε μετοχές αξίας 94,04 ευρώ και καταθέσεις 3.339,73 και μηδενικό δανεισμό. Συμμετείχε σε 7 εταιρείες με συνολικό μετοχικό κεφάλαιο 161.600 ευρώ.


Το 2019 ξαφνικά εμφανίζεται να λαμβάνει δάνειο 1.000.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα και να συμμετέχει με 1.000.000 ευρώ στο κεφάλαιο της εταιρείας LYKTOS PARTICIPATIONS και οι καταθέσεις του αυξάνονται σε 2,299.969,53 ευρώ από εισοδήματα προηγούμενων ετών τα οποία όμως δεν έχουν δηλωθεί στο προηγούμενο πόθεν έσχες. Επιπλέον το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο σε επιχειρήσεις φθάνει το 1.325.100 ευρώ. Ο αριθμός τους φθάνει τις 16. Mε εξαίρεση την εταιρεία ALL4SEA στη ν οποία συμμετείχε το 2018 οι υπόλοιπες «ξεχάστηκαν» στο πόθεν έσχες του 2018 και ανάμεσά τους η LYKTOS αφού συμμετέχει σε αυτήν από το 2017. Το οικογενειακό εισόδημα υπερτριπλασιάστηκε σε 91.000 ευρώ.



Το 2020 τα εισοδήματά του φθάνουν τα 242.000 ευρώ, οι καταθέσεις τα 2,3 εκ. ευρώ, δανεισμός 1,37 εκ. ευρώ και οι συμμετοχές σε επιχειρήσεις τα 1,33 εκ. ευρώ.

Η επιτροπή Πόθεν έσχες είχε θέσει στο αρχείο καταγγελίες για το ψευδές πόθεν έσχες αλλά και για συμμετοχή σε κυπριακή offshore εταιρεία  HORSELORD LTD. Ο κ. Πάτσης έδωσε συμπληρωματικά στοιχεία στην επιτροπή και το θέμα έκλεισε εκεί!

Όμως, η εταιρεία αποκλειστικού σκοπoύ Lyktos Participations είναι μέτοχος στην Παγκρήτια Τράπεζα και έχει δεσμευτεί πως θα συμμετάσχει στη νέα αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Την αναφορά για το ψευδές Πόθεν έσχες Πάτση  είχε κάνει στην επιτροπή της Βουλής το Μάιο του 2020, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, ο οποίος είναι θύμα τηλεφωνικών υποκλοπών από το Predator.

Και τώρα η επιτροπή της Βουλής θα ερευνήσει και πάλι το Πόθεν έσχες. Προφανώς, δεν έγινε έλεγχος στην καλύτερη περίπτωση.

Τι δάνεια λέει ότι διαχειρίστηκε ο Πάτσης

Πριν από τη διαγραφή του είχε παραδεχθεί με ανακοίνωση ότι είχε λάβει σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς αποσβεσθέντα δάνεια ύψους 4,3 εκ ευρώ το 2010.

Αναφέρει:

Τις τελευταίες μέρες,ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών σε βλαρος μου,ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας τους.Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχειμε όσα εν γνώσει του αναληθώς ισχυρίζεται,παραθέτω τα κατωτέρω.

  1. Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς.Το 1996 η Τράπεζα αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείρηση των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου,μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42% ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ,στελέχη της.Το 2009 με κοινή απόφαση των μετόχων προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίαςη οποία και έπαυσε κάθε δραστηριότητά της.
  2. Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην Τράπεζα το ποσό των 4.3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει. Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4.3 εκ.. Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανεργή. Ο κ.Πολάκης με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής