Τρία χρόνια θα διαρκέσει η αύξηση της χρήσης άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προς προσωρινή αντικατάσταση του φυσικού αερίου λόγω των επιπλοκών μετά τον δραστικό περιορισμό των ροών από τη Ρωσία.

Αυτό δήλωσε σήμερα, ερωτηθείς σχετικά, ο επικεφαλής της κλιματικής πολιτικής της ΕΕ Φρανς Τίμερμανς.

«Ναι, καίμε τώρα περισσότερο άνθρακα απ’ ό,τι σχεδιάζαμε και, ναι, προσπαθούμε να βρούμε LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) όπου μπορούμε να το βρούμε. Όμως αυτό είναι μόνο, ας πούμε, για τρία χρόνια και μετά θα έχουμε αλλάξει το ενεργειακό μας μίγμα», δήλωσε ο Τίμερμανς.

Διαβάστε επίσης: Τίμερμανς στην COP27: Η ΕΕ θα αυξήσει τον στόχο για μείωση εκπομπών άνθρακα

Για τη στάση της Ινδίας

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει οποιαδήποτε έκκληση για τη σταδιακή μείωση της χρήσης ορυκτών καυσίμων, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πίεση που ασκεί η Ινδία για να περιληφθεί μια τέτοια έκκληση στην τελική συμφωνία της COP27.

«Είμαστε υπέρ οποιασδήποτε έκκλησης για τη σταδιακή μείωση όλων των ορυκτών καυσίμων», δήλωσε ο Τίμερμανς σε συνέντευξη Τύπου.

«Όμως πρέπει επίσης να εξασφαλίσουμε ότι η έκκληση αυτή δεν περιορίζει τις προηγούμενες συμφωνίες που πετύχαμε για τη σταδιακή μείωση του άνθρακα. Αν έρχεται επιπλέον αυτών που έχουν ήδη συμφωνηθεί στη Γλασκώβη, τότε η ΕΕ θα υποστηρίξει αυτή την πρόταση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης