Την άδεια της Βουλής για να κινηθεί με βάση το νόμο η ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή Ανδρέα Πάτση, για παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, ζητά ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών, Χαράλαμπος Τζώνης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, μέσα σε μόλις 10 ημέρες, μετά τη διαβίβαση του φακέλου από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, μελέτησε το σύνολο των στοιχείων και των πορισμάτων, κρίνοντας ότι προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του ανεξάρτητου σήμερα βουλευτή, για να βρεθεί σε θέση κατηγορουμένου για ελλιπείς και ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες, σε βαθμό πλημμελήματος.

Διαβάστε επίσης: Πάτσης: Όλη η επιχειρηματική δραστηριότητά του στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος

Για να προχωρήσει όμως, επί της ουσίας η διαδικασία στα επόμενα στάδια, αναγκαία προϋπόθεση, λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του ελεγχόμενου προσώπου, είναι η άδεια της Βουλής.

Σε εξέλιξη η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα

Έτσι, τάχιστα ο φάκελος διαβιβάζεται μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή και αν τελικά αρθεί η βουλευτική ασυλία του κ. Πάτση, ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Και αμέσως μετά, σε μία τέτοια περίπτωση, ο βουλευτής θα κληθεί σε απολογία από τον αρμόδιο εφέτη – ειδικό ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές Νοεμβρίου η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκη, για την υπόθεση Πάτση, ερευνώντας μία σειρά αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα